Pe rețelele sociale a circulat zilele trecute o postare legată de cazul unei tinere însărcinate, a cărei stare de sănătate s-a înrăutățit dramatic. 

„A fost la Spitalul din Gherla, unde medicii de acolo nu au făcut mai nimic pentru tânără”, se preciza în postare.  „Situația ei se agravase de la o zi la alta și acum este în comă la Spitalul de Neurochirurgie din Cluj. Medicii spun că are creierul înecat de sânge”

Spitalul Municipal Gherla, prin directorul medical Claudia Albăstroiu, a dorit să aducă câteva clarificări în legătură cu acest caz, ca reacție la cele afirmate în mediul online.

„Tânăra, de 21 de ani, din Bonțida, a venit în data de 4 august la spitalul din Gherla, pe la ora 15, pentru că avea grețuri, vărăsturi, puțină durere de cap. A preluat-o pentru observație medicul Dușceac, care era de gardă la secția ginecologie, întrucât pacienta era însărcinată, fără a fi trecută de 12 săptămâni de sarcină. A doua zi dimineața i s-au făcut analizele, iar leucograma nu a indicat vreo infecție în corp, astfel că i s-a administrat un tratament fără antibiotice.

În aceeași zi, pacienta a fost tot mai agitată și a cerut de mai multe ori externarea. Prima dată la ora 19. Ea a dorit neapărat să plece acasă, a venit familia ei, au semnat că nu doresc ambulanță și au plecat.

După trei orei, pacienta a fost adusă de familie înnapoi la spital, pentru că se simțea tot mai rău. Astfel s-a luat decizia trimiterii la Cluj-Napoca. La Clinica de ginecologie din Cluj s-a considerat că grețurile sunt în contextul sarcinii, iar tânăra a refuzat consultul și ecografia. La observarea tulburărilor de comportament, a fost trimisă la secția de Psihiatrie, unde a avut un comportament recalcitrant. Aici i s-au făcut recomandări și a fost trimisă la Neurologie. Neurologul a diagnsoticat un sindrom nevralgic, adică o durere de cap și a trimis-o înapoi la spitalul din Gherla.

Cazul a fost preluat la Gherla de medicul de la secția Interne. De seară până dimineață, starea tinerei s-a deteriorat din nou, astfel că medicul de gardă care a consultat-o a hotârăt să o trimită din nou la Cluj-Napoca, la Unitatea de Primire a Urgențelor. A venit o Ambulanță de la Dej și a fost trimisă de urgență la Cluj, arată gherlainfo.ro

Din spusele medicilor de pe ambulanță, am înțeles că ar vorba despre fi un abces cerebral cu hemoragie intracraniană, iar pronosticul este unul foarte rezervat.

Acum (vineri, n.r.), ea este la Neurochirurgie, din păcate nu mai știm despre ea nimic, dar considerăm că tot ce s-a putut face omenește posibil și medical, s-a făcut. Când s-a văzut că evoluția  nu este bună, a fost trimisă mai departe. Este păcat să fim acuzați, noi am făcut tot ce a ținut de noi pentru această pacientă”. coral