Gigantul nemţesc care vine în România! Odată cu declanșarea pandemiei, afacerile cu producția de măști și mănuși de protecție a crescut. Asta a însemnat, mai ales pentru companiile producătoare, venituri considerabile, deși uneori cu produse de o calitate mai slabă. Dar, conform noilor informații, un grup de firme din Germania, vor să facă investiții masive în România. Compania este unul dintre cei mai importanți producători germani de astfel de echipamente, cu afaceri în Asia. Gigantul nemţesc care vine în România a găsit un teren propice pentru cele peste 450 de milioane de euro în investiții.

Companiile germane tot mai prezente cu investiții în România

România, chiar cu actualele riscuri ecOnomico-sociale și fiscale, reprezintă, încă, o piață propice pentru investițiile companiilor străine. În ultimii ani, tot mai multe companii din Germania au decis să investească direct. Fie în afaceri deja active, prin preluare, fie să construiască de la zero fabrici și instalații.

Conform unei analize de piață, la nivelul anului 2021, peste 40% dintre companiile germane anunțau o îmbunătățire a activității lor, pe fondul pandemiei. Aproximativ 25% dintre companiile germane din România anunțau că vor investii mai mult, iar 41% dintre acestea vor face mai multe angajări, arată playtech.ro

Cifra de afaceri combinată a afacerilor companiilor germane a crescut în 2021. Procentul înregistrat era cu 12,3% față de anul precedent. Sumele s-au ridicat la 33 miliarde de euro în 2021, potrivit AHK România care citează biroul german de statistică Destatis.  „Veniturile în creștere au transformat România într-o piață și mai interesantă pentru produsele germane”, au mai remarcat cei de la AHK România.

Gigantul nemţesc care vine în România, investește 450 de milioane de euro

Un grup de firme din Germania, vor să facă investiții masive în România. Compania este unul dintre cei mai importanți producători germani de astfel de echipamente, cu afaceri în Asia. Gigantul nemţesc care vine în România au găsit un teren propice pentru cele peste 450 de milioane de euro în investiții.

„Vrem să devenim cel mai mare producător de bunuri de protecţie din Europa. Mizăm pe relocarea fabricilor de măşti, scutece pentru adulţi, mănuşi şi alte echipamente de protecţie personală dinspre Asia spre Germania şi alte state de pe Bătrânul Continent.

Astăzi, 0% dintre mănuşile de unică folosinţă utilizate în Europa sunt realizate în Europa. Astfel, avem misiunea de a produce şi de a deservi cererea de pe pieţele europene“, se arată pe site-ul grupului.

Conform ZF.ro, compania are intenția de a deschide cel puțin trei fabrici aici, două dintre ele deja existând. În cazul acestora, care deja produc materiale de protecția, planul de viitor este de a rotunji veniturile la 125 milioane, respectiv, 190 milioane euro în 2023. coral