Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie subordonată Consiliului Judeţean Cluj se îmbogăţeşte cu un nou spaţiu multifuncţional, de data aceasta în aer liber.

Ce se întâmplă, mai exact: curând vor demara lucrările pentru construcţia unei grădini, botezată „Wagner”, după numele renumitului cercetător, recunoscut pe plan mondial, Ştefan Wagner, fostul preşedinte al Asociaţiei „Amicii Rozelor”, creatorul a peste patruzeci de specii noi de trandafiri, plecat dintre noi în anul 2017.

Conform mărturisirilor dl-ui Vasile Corpodean, managerul Şcolii de Arte Cluj, Grădina „Wagner” va fi amplasată în curtea nr. 2 a instituţiei, de pe str. Fabricii de Zahăr nr. 51 şi va fi destinată spectacolelor în aer liber, care vor avea loc într-un spaţiu fermecător, cu alei şi pergole cu trandafiri din creaţia lui Ştefan Wagner, garduri vii şi alei de promenadă, prevăzute şi cu o fântână arteziană.

De asemenea, la marginea piaţetei va fi creat un spaţiu circular destinat amplasării scenei de spectacole, cu un diametru de cincisprezece metri pătraţi, înconjurat de gradene cu şezut confecţionat din lemn, în formă semicirculară, de unde vor putea fi urmărite în condiţii optime spectacolele organizate, pe timp călduros, de către Şcoala de Arte Cluj. Totodată, aleile vor fi presărate cu un strat gros de pietriş, iar platoul va fi pavat cu piatră cubică, piesa de rezistenţă a ansamblului fiind o piesă statuară, ce va fi ridicată la intrarea în curte şi care va face obiectul unui concurs de idei.

Construcţia noului spaţiu multifuncţional al Şcolii de Arte Cluj – considerată la acest moment drept cea mai bine dotată instituţie de acest gen din ţară – va începe curând, desfăşurându-se în două etape, urmând a fi inaugurată în cadrul manifestărilor prilejuite de aniversarea a 65 de ani de la înfiinţarea sa.

coral