Patru persoane au fost reţinute de poliţiştii harghiteni pentru furt de combustibil, existând suspiciunea că au sustras motorină dintr-un vehicul aparţinând unui operator economic.

Potrivit informaţiilor furnizate de Biroul de Presă al IPJ Harghita, luni seara, poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat că persoane necunoscute ar sustrage combustibil dintr-un excavator ce aparţine unui operator economic, din localitatea Firtuş.

O echipă operativă de cercetare s-a deplasat imediat la faţa locului şi a depistat, pe DJ 136/B, un autoturism în care se aflau patru persoane, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 21 şi 35 de ani, iar în urma efectuării controlului autoturismului s-a constatat existenţa mai multor recipiente, în care se aflau 64 de litri de motorină.

Sursa citată a menţionat că există suspiciunea rezonabilă că motorina a fost furată, în autoturism fiind găsite şi diverse obiecte care ar fi facilitat această acţiune.

În urma probatoriului administrat, s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, pentru toate cele patru persoane.

Cantitatea de combustibil depistată urmează să fie predată reprezentanţilor operatorului economic păgubit, a mai informat IPJ Harghita.

coral