Aeroportul Internațional Cluj şi compania aeriană HiSky întâmpină Noul An cu vești bune legate de noile oportunități de călătorie pentru pasageri şi anunță astăzi demararea zborurilor directe spre Tel Aviv (Israel).

Tel Aviv reprezintă cea de-a doua rută internaţională, după Dublin (Irlanda), operată de HiSky de pe aeroportul clujean.

Zborurile directe spre Tel Aviv sunt operate operate cu două frecvențe pe săptămână, începând din 12 ianuarie 2023, în baza următorului program de zbor:

Oraşul Tel Aviv este situat pe coasta Mării Mediterane, la 58 km de Ierusalim. Este un oraş al superlativelor, având statut de patrimoniu mondial UNESCO datorită culturii, arhitecturii şi istoriei sale, fiind la cumpăna dintre Occident şi Orient. Oraşul oferă astfel o diversitate de obiective turistice, de la muzee, galerii de artă până la locuri bine conservate de mii de ani, fiind ales şi ca destinaţie turistică în special pentru plajele sale minunate. Aeroportul din Tel Aviv este situat la aproximativ 15 km de oraş.

 

Domnul Viorel Federiga, Președintele Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a precizat următoarele: „Apreciem decizia companiei HiSky de creştere a operaţiunilor de zbor în sezonul de iarnă. Aeroportul Internațional Cluj rămâne un motor de dezvoltare al regiunii iar eforturile sale de creştere a conectivităţii regiunii, sunt astăzi concretizate prin această rută care răspunde nevoilor pasagerilor care aleg să călătorească de pe aeroportul clujean. “

Domnul David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a declarat: „Sezonul de iarnă aduce o şi mai mare diversitate a alternativelor de călătorie pe cale aeriană cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Cluj, care a încheiat anul 2022 cu un trafic total de 2.645.000 pasageri.

S-a înregistrat astfel un grad de recuperare de peste 91% comparativ cu cifrele înregistrate în anul 2019, înainte de pandemie, depășind media europeană în acest sens. În anul 2023 vom continua eforturile de extindere a rețelei de rute și estimăm atingerea pragului de 3 milioane de pasageri înregistrați într-un an calendaristic.”    

În perioada sezonului de iarnă, pe Aeroportul Internațional Cluj pasagerii au posibilitatea de a alege una dintre cele 47 de rute spre peste 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu. Pentru cei care doresc vacanțe spre destinații însorite sunt disponibile zboruri charter spre Egipt sau Emiratele Arabe Unite. coral