O femeie din Cluj-Napoca a apelat la un grup de Facebook, cerând oamenilor ajutor pentru a prinde trei persoane care au furat din magazin. 

Cei trei, un bărbat și două femei, au fost surprinși de camerele de luat vederi din incinta magazinului în timp ce furau papuci pentru copii. Din postare reiese că au furat trei perechi.

Cele trei persoane nu purtau masca în mod corespunzător, astfel că sunt foarte ușor de recunoscut. Cu toate acestea, au luat papuceii cu nonșalanță, de parcă erau conștienți că poliția nu le va face nimic.

Poliția nu a fost sesizată

Clujenii sunt revoltați de incident, fiind de părere că acele persoane trebuie să meargă la muncă, la fel ca toată lumea.

„Nu există scuză să furi. Poți să ai 10 copii și să fii sărac lipit și faza cu cerutul nu mi se pare ok , poți cere pe grupuri de donații și accepți ce primești, dar să furi marfa nouă și 3 perechi, una nu le ajungeau? Plus că sunt oameni în toată firea , pot munci! Eu am fetiță cu sindrom Down și acest lucru implică costuri extra, dar nu fur și soțul lucrează de dimineața până seara în două locuri. Ăștia nu pot munci?”, s-a revoltat o mamă.

Poliția Cluj susține că nu a fost sesizată de nimeni. ”Ca urmare a imaginilor apărute in spațiul public, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu cu privire la  săvârșirea infracțiunii de furt calificat. 

În continuare sunt desfășurate cercetări în vederea lămuririi situației de fapt și tragerii la răspundere penală a autorilor. 

Menționam că în pofida informațiilor apărute în spațiul public conform cărora polițiștii s-ar fi deplasat la fața locului fără a fi luate măsuri, aducem la cunoștință faptul că Poliția municipiului Cluj-Napoca nu a fost sesizată cu privire la acest eveniment”, precizează anchetatorii.

coral