Horoscopul zilei de 4 mai 2021, realizat de astrologul Mădălina Manole, aduce previziuni astrologice pentru toate zodiile. Nativii din semnul Gemeni se bucură de ingresul lui Mercur, planeta lor guvernatoare, chiar în zodia lor.

Horoscop Berbec
Berbecii au parte de tranzitul lui Mercur prin sectorul comunicării, negocierilor și rațiunii, prin urmare nativii vor fi susținuți (cel puțin în perioada de mers direct) în dialog, în procesul de învățare, în susținerea examenelor, interviurilor, ședințelor. Se pot împăca cu persoane dragi, apropiate cu care au fost în conflict. Nativii pot negocia în avantajul lor, pot fi foarte ageri și isteți în raționament și pot face tranzacții avantajoase. În schimb, trebuie să evite deciziile majore în perioada de retrogradare și achizițiile importante, mai ales dacă vor să cumpere aparatură electronică sau un mijloc de transport. De asemenea, sunt sfătuiți să fie atenți la deplasări în aceea perioadă.

Horoscop Taur
Taurii au parte de tranzitul lui Mercur prin sectorul financiar și nativii pot profita din plin pentru a negocia, pentru a discuta aspecte legate de bani, comisioane, salarizare, pot vinde sau cumpăra ceva. Totodată, pot avea idei bune despre cum să-și crească veniturile, își pot promova talentele și abilitățile, însă în perioada de retrogradare sunt sfătuiți să evite luarea deciziilor majore ce privesc banii. Începând cu 30 mai este de preferat să-și reevalueze situația financiară și modul în care câștigă banii. Tot Mercur în Gemeni îi poate face mai expresivi cu talentele și abilitățile personale.

Horoscop Gemeni
Cei născuți în zodia Gemeni sunt norocoșii horoscopului, dat fiind că Mercur intră în zodia lor și le este guvernator, deci îi sprijină foarte mult în comunicare, negocieri, procese de gândire, oferindu-le creativitate, intuiție și ocazia de a-și lămiri multe aspecte ce țin de viața personală și relațiile cu cei din jur. Însă, în perioada de retrogradare va fi nevoie de multă atenție în luarea deciziilor. Pot fi mai conflictuali atunci și mai confuzi ca niciodată.

Horoscop Rac
Cei născuți în zodia Rac s-ar putea să intre într-o perioadă în care trecutul va reveni în atenție, iar Mercur în Gemeni să le activeze frământări, gânduri uitate, frici și amintiri. Nativii se vor interioriza și vor prefera să tacă, mai ales că tendința va fi de a ascunde de ceilalți ceva. Pe de altă parte, pot relua comunicarea cu cineva din trecut sau pot relua teme de dialog mai vechi. Racii trebuie să ia în calcul că în perioada de retrogradare este foarte probabil să iasă o serie de secrete la suprafață. Horoscopul zilei le atrage atenția că pot avea parte de insomnii și o stare interioară mai agitată.

Horoscop Leu
Leii au parte de tranzitul lui Mercur prin Gemeni prin sectorul vieții sociale și nativii pot profita pentru a-și reactiva relațiile de prietenie, pentru a discuta mai mult cu cei din anturaj cu care nu s-au mai văzut de ceva vre,e. Totodată, pot lega noi prietenii, dar și noi asocieri profesionale, Mercur susținându-i cu idei bune și soluții pentru demararea sau consolidatea unor proiecte în acre sunt implicați. Totuși, în perioada de retrogradare pot fi mai conflictuali cu prietenii, pot apărea certuri și va fi nevoie să-și reanalizeze relațiile cu cei din anturaj, dar și planurile de viitor.

Horoscop Fecioară
Cei născuți în zodia Fecioară se bucură din plin de tranzitul lui Mercur prin Gemeni, dat fiind că Merc ur le este guvernator, și le activează sectorul carierei. Nativii au ocazia să vadă mult mai rațional și analitic o situație profesională cu care se confruntă, pot să ia decizii privind direcția profesională și pot discuta despre funcția lor, imaginea și obiectivele de viitor pe care le au. Nu sunt excluse conflicte cu superiorii, mai ales în perioada de retrogradare a lui Mercur, perioadă în care este de preferat să și evite deciziile legate de carieră și să se preocupe de reevaluarea unor strategii de atingere a scopurilor lor profesionale.

Horoscop Balanță
Balanțele vor trece printr-o perioadă în care-și pot analiza și observa dintr-o altă perspectivă niște principii și convingeri de viață, poate chiar raportarea la latura spirituală a vieții. Pe mulți nativi, acest tranzit îi va stimula să învețe ceva nou, să se înscrie la un curs de dezvoltare personală sau profesională sau îi poate stimula să predea și altora ceea ce ei știu deja. Posibil să vină vești din străinătate, iar unii nativi să decidă că este momentul să obțină o diplomă. Atenție la perioada de retrogradare, când crezurile nativilor intră sub o profundă reevaluare, prejudecățile fiind puse la colț. Tot atunci trebuie evitate deciziile importante, pentru că va fi multă confuzie în mintea Balanțelor, dar și călătoriile, în special peste granița țării.

Horoscop Scorpion
Cei născuți în semnul Scorpion au parte de tranzitul lui Mercur prin Gemeni printr-un sector financiar. Nativii vor avea ocazia să vadă și să analizeze dintr-o altă perspectivă situația bunurilor materiale, poate a unui credit, a unei moșteniri. Unii nativi pot decide să iasă la pensie, alții să-și facă o asigurare, să inițieze un proces, un partaj, să împartă niște bunuri. Important este să fie la zi cu taxele, impozitele și datoriile pentru că perioada de retrogradare poate fi problematică din punct de vedere financiar. Tot Mercur în Gemeni îi susține în discuțiile despre viața intimă, despre fidelitate, gelozii și dependențe și le oferă o altă perspectivă asupra unei relații secrete. Nativii trebuie să țină cont că în perioada de retrogradare, atunci când Mercur va face careu cu Neptun, o relație extraconjugală poate ieși la suprafață sau o relație secretă se poate încheia.

Horoscop Săgetător
Mercur în tranzitul său prin zodia Gemeni le va activa Săgetătorilor chiar sectorul relațiilor și al căsătoriei și le poate aduce discuții și conștientizări despre viața de cuplu, existând chiar posibilitatea unor cereri în căsătorie, dar deopotrivă, fiindcă Mercur va retrograda, și posibilitatea unor despărțiri și divorțuri. Oricum, nativii, începând cu finele lunii mai își vor reevalua relația de cuplu, iar până atunci horoscopul zilei de azi le cere să poarte discuții clarificatoare și să ajungă la un consens cu partenerul de viață, să afle ce anume îi unește și de ce. Aspectul se răsfrânge și asupra relațiilor profesionale, deci cumva, unii nativi pot lega noi contracte, în timp ce alții pot încheia colaborări după 30 mai.

Horoscop Capricorn
Capricornii au șansa să-și analizeze modul în care-și desfășoară sarcinile profesionale, să vină cu idei noi pentru a-și crește eficiența la locul de muncă și, totodată, să vadă ce anume este de făcut pentru a-și îmbunătăți stilul de viață. Comunicarea cu colegii devine importantă și trebuie să stabilească o cale de mijloc, să ajungă la o înțelegere pentru ca lucrurile să funcționeze bine. Nativii care-și caută un loc de muncă se pot angaja acum. Totodată, ar trebui să profite de acest tranzit pentru a-și face unele analize și a se ocupa de starea lor de sănătate pentru că retrogradarea lui Mercur le poate evidenția niște minusuri. Tot retrogradarea poate sta la baza unor reevaluări serioase legate de locul de muncă, dar și de rutina zilnică.

Horoscop Vărsător
Cei născuți în zodia Vărsător au parte de tranzitul lui Mercur în Gemeni prin sectorul iubirii și astfel aceștia devin mai deschiși la flirt, mai cuceritori, mai dornici de aventură și noi povești de dragoste. Totuși, nativii nu ar trebui să se grăbească, dat fiind că Mercur va retrograda aici și le va cere reevaluarea vieții sentimentale, existând chiar posibilitatea ca luna următoare să încheie ceea ce încep până pe data de 30 mai. În cuplu pot lua naștere discuții despre copii și posibilitatea creșterii familiei. Cei care sunt deja părințiar putea fi mai atenți la copii și ar trebui să stea mai mult de vorbă cu aceștia. Horoscopul zilei de 4 mai le cere să profite de tranzitul mercurian pentru a-și dezvolta creativitatea, mai ales dacă este vorba de talente legate de zona comunicării, de zona artistică.

Horoscop Pești
Peștii au parte de intrarea lui Mercur în sectorul familiei și al locuinței, iar pe durata tranzitului în mers direct nativii au șansa să-și îmbunătățească comunicarea cu cei dragi sau să se ocupe de locuință, de acte, poate să ia unele decizii ce vizeaă un credit imobiliar. Important de punctat este că Mercur va retrograda începând cu 20 mai, perioadă care poate aduce conflicte cu părinții și nativii pot fi puși în ipostaza de a-și revizui atitudinea și deciziile legate de casă și familie. Acest tranzit poate scoate la suprafață vulnerabilități emoționale, mai ales în cazul nativilor care au trecut printr-un divorț, traume legate de copilărie, trecut, rădăcini, cu atât mai mult cu cât Neptun, guvernatorul lor, aflat în zodia Pești va face nu mai puțin de trei careuri cu Mercur în perioada cât va tranzita Gemenii. coral