Reprezentanții a  8 hoteluri din Cluj au cerut sprijinul autorităților locale și naționale pentru a face face crizei provocate de coronavirus, și au avertizat că dacă nu sunt ajutați, în câteva luni 800 de angajați vor fi trimiși în șomaj.

” 8 hoteluri care reprezintă 45% din capacitatea de cazare din Cluj-Napoca au cerut soluții în condițiile în care lumea nu mai circulă, nu se mai organizează evenimente publice. Încasările tind spre zero,  dacă nu se face nimic, în 2-3 luni 800 de angajați ai hotelurilor  prezente și alții de la alte hoteluri vor trebui să fie disponibilizați”, a susținut avocatul Mircea Pop, reprezentantul hotelierilor clujeni.

Hotelierii cer autorităților amânarea impozitului pe clădiri timp de un an sau anularea, dar și scutirea pe 6 luni de la plata contribuțiilor sociale, iar pe un an de la plata impozitului specific.

De asemenea, Răzvan Țărmure, reprezentantul unui hotel din Cluj-Napoca, a spus că a pierdut 20.000 de euro de joi până vineri după ce s-au anulat rezervări.

Sursa: portalcj.ro

coral