Chiar daca se zice ca cea mai importanta camera a casei este livingul, de fapt, mai corect ar fi de spus ca cea mai importanta camera este dormitorul. Livingul este un spatiu deschis, comun, care primeste oaspetii. Este un spatiu asociat cu energia, cu buna dispozitie, cu timpul petrecut in familie si cu aspectele sociale ale vietii. In schimb, dormitorul este un spatiu privat, extrem de personal. Felul in care este decorat spune multe despre tine, dar in acelasi timp influenteaza somnul si starea de spirit.

Ai grija de patul tau

Pentru a avea un somn odihnitor, nu este suficient sa te ingrijesti doar de fizic. Este stiut faptul ca starea de spirit afecteaza atat activitatile din timpul zilei, cat si calitatea somnului. Atunci cand intri in dormitor, inevitabil, primul lucru care iti va sari in ochi va fi patul. Aceasta este piesa principala a camerei, care merita o mare parte din atentia ta.

Atat din motive practice, cat si din motive estetice, este recomandat sa ai o cuvertura pat. De ce este necesar? In primul rand, pentru ca da un aspect ingirjit si ordonat camerei, iar asta se traduce intr-o stare foarte buna. Apoi, prin faptul ca pernele si asternuturile sunt acoperite de un material mai robust, se impiedica depunerea prafului si a altor particule ce pot fi daunatoare sanatatii.

O cuvertura de pat potrivita poate da o energie cu totul noua camerei tale. Este important sa te inconjori de lucruri care iti creeaza o stare buna. Acest lucru este cu atat mai important in dormitor, caci acela trebuie sa fie spatiul la care te gandesti cu caldura.

O varietate de culori si texturi

Dormitorul este inima casei, este spatiul in care iti petreci mare parte a vietii. Si chiar daca crezi ca nu conteaza, pentru ca oricum esti adormit, ar trebui sa stii ca acest lucru nu este adevarat. Iti tragi energia de la lucrurile din jurul tau, iar apoi, aceasta energie genereaza anumite ganduri, anumite stari. Daca indragesti camera in care dormi, cu siguranta vei avea un somn mult mai odihnitor. Acest lucru se datoreaza unui fapt extrem de simplu: adormi multumit si relaxat.

Cuvertura de pat este un element important pentru camera ta si este chiar central. De aceea, trebuie sa alegi in functie de restul camerei. Daca dormitorul este decorat in culori terne sau neutre, poti alege un model mai indraznet, in culori tari sau intr-o singura culoare mai puternica. Alege intotdeauna nuante calde, caci este dovedita influenta pozitiva a acestora asupra starii de spirit.

Daca esti o personalitate mai excentrica si mai extrovertita, atunci poti alege o cuvertura de pat din catifea. Niciun alt material nu se compara cu catifeaua. Textura acesteia este extrem de placuta, atat la atingere, cat si la vedere.

Pentru cei care prefera un aspect mai clasic, o astfel de piesa din bumbac reprezinta alegerea perfecta. Realizate 100% din bumbac, matlasate, aceste cuverturi reprezinta asternutul ideal pentru pat. Frumoase si practice in acelasi timp, vor imbogati camera si ii vor da un aspect extrem de placut.

Daca nu te-ai hotarat ce cuvertura pat se potriveste camerei tale, intra in magazinul online Patul Meu si alege din modelele deosebite. In plus, poti beneficia de oferte foarte avantajoase la majoritatea seturilor disponibile.

 

  coral