Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, invită publicul clujean marți, 17 decembrie 2019, de la ora 16.00, la Biblioteca Județeană „Octavian Goga” (Calea Dorobanților nr. 104), la o întâlnire de suflet, în pragul sărbătorilor de iarnă.

Evenimentul va debuta cu vernisajul expoziției de icoane Salonul Icoanei Ardelene, ediția a XX-a, care reunește iconari clujeni din diverse medii: Monahia Justiniana Kiraly (Mănăstirea Florești), prof. univ. dr. Marcel Muntean, Iuliana Negru, Monica Gîju, Grigore Dejeu, Maria Ciceo, Henorel Nica, Ionița Timiș și Anda Moldovan. Aceștia vor expune peste 30 de icoane pe sticlă și lemn de factură transilvăneană, cu o tematică variată, de la temele specifice sfârșitului de an – Nașterea Domnului sau Maica Domnului cu Pruncul, până la reprezentarea a diverși sfinți sărbătoriți în calendarul creștin ortodox, cum ar fi Sfântul Nicolae sau Sfânta Paraschiva.

Vernisajul va fi urmat de un moment tradițional, intitulat „Obiceiul colindatului la Luna”, susținut de Grupul tradițional de colindători din Luna, județul Cluj (coordonator prof. Ana Fetiță, dirijori Ioan Fetiță și preot paroh Gabriel Moldovan), care va prezenta o șezătoare din perioada Crăciunului, cu obiceiurile specifice și, bineînțeles, colindele învățate din bătrâni.

Expoziția va fi deschisă publicului, în foaierul Bibliotecii Județene „Octavian Goga”, până în 17 ianuarie 2020.

coral