Toți avem amintiri de la petreceri supertari la care am participat. Ce plăcut este apoi să te reîntâlnești cu participanți și să vorbești despre distracția din acele seri! Totuși, nu realizăm cât de greu este de organizat o petrecere reușită până în momentul în care ne vine rândul să fim gazde. Da, nu poți să fii mereu doar invitat. Măcar o dată trebuie să organizezi și tu o petrecere la tine acasă. Te gândești că îți vin prieteni, o să vorbiți, o să ciocniți niște beri, dar o petrecere reușită are nevoie de mai mult. Mai exact, de activități distractive, pentru că oamenii se plictisesc destul de repede dacă nu le dai ceva de făcut. Descoperă în continuare câteva idei de activități care fac orice petrecere memorabilă.

Jocuri de societate

Jocurile de societate au revenit în forță, după ce o perioadă au cam fost date uitării. În prezent ai la dispoziție jocuri de societate fantasy pentru seri cu prietenii, dar și jocuri de strategie, umoristice sau de colaborare. Ce au toate în comun? Aduc oamenii împreună, ușurează comunicarea și creează legături emoționale. În plus, sunt foarte distractive și fac timpul să treacă repede. 

Silent disco

Silent disco este un concept pus în practică în anii 2000, deși ideea era mai veche. Este un mod ideal de a da o petrecere fără să deranjezi vecinii, dar și să experimentezi cu o formă nonconformistă de a asculta muzică și dansa. O stație radio emite diferite tipuri de muzică pe câteva canale, pe care le recepționezi cu un set de căști speciale. Astfel, fiecare participant poate asculta altă muzică. Efectul poate fi comic când două persoane dansează pe melodii diferite. Silent disco este oricum o experiență neobișnuită, astfel că invitații tăi se vor distra din plin. Echipamentul se poate închiria.

Cocktail party

Orice petrecere are nevoie de băuturi, dar poți transforma setea oricărui petrecăreț în sursă de distracție. Un cocktail party dă șansa invitaților să-și facă propriile cocktailuri, pe care apoi să le degustați. Ai nevoie doar de câteva rețete de cocktailuri și ingredientele necesare. Puteți face competiții prietenești, pe echipe sau individual. 

Jocuri pe consolă

Jocurile video din ziua de azi nu sunt doar avansate grafic, ci și foarte distractive. Vă puteți juca tot felul de titluri, de la cele sportive la cele de acțiune. Jocurile retro sunt la fel de distractive ca întotdeauna, astfel că pot fi sarea și piperul serii. Bineînțeles, merită încercate și jocurile care se controlează prin mișcare. Distracția va fi maximă. Ai grijă însă ca acestea să nu ocupe tot timpul. Jocurile sunt distractive, dar participanții trebuie să și comunice între ei. 

Karaoke

Karaoke rămâne o formă de distracție populară și în secolul al XXI-lea. Interpretarea melodiilor naște hohote de râs, mai ales când petrecăreții sunt antitalente muzicale. Dacă ai la îndemână și niște costume sau accesorii haioase, distracția este garantată. 

Îngrijire 

O petrecere nu trebuie să fie doar un prilej pentru dans și discuții. La fel de bine poți include în program o activitate de îngrijire. Bineînțeles, este o idee de succes la petrecerile de fete. Puteți aplica măști, realiza gomaje sau vă puteți bucura de priceperea unui maseur angajat special pentru această ocazie.

Degustare de vinuri

Degustarea de vinuri este pe placul oricărui pasionat de băuturi și poate fi foarte distractivă, chiar dacă nu vă pricepeți prea bine. În fond, cel mai mare haz îl au descrierile de gust fanteziste, care le imită pe cele ale specialiștilor. Ai grijă însă ca invitații să nu se amețească prea tare.

O petrecere la tine acasă poate deveni cea mai tare petrecere pentru invitații tăi. Include în program una dintre activitățile de mai sus și bucură-te de moment. 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/two-young-women-having-fun-dancing-7142984/ coral