Inspectoratul de Poliție Județean Cluj se află încă o dată în mijlcul unui scandal de proporții, după ce comisarul șef Dragoș Ilie Naiba, considerat ulul dintre cei mai buni polițiști din țară, a fost acuzat de „Folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual”.

În ultimul timp, imaginea IPJ Cluj a fost călcată în picioare fără milă de polițiștii care au pus interesele personale în țața celor impuse de funcție.

Printre aceștia se numără Andrei Crișan, acuzat că desfășura afaceri ilegale cu mașini cumpărate din Franța, Olanda și Germania, prin intermediul unor firme fantomă, pe care le cosmetiza la spălătoria sa și a unui alt polițist clujean, Cazac Mirel. Mașinile erau fie vândute mai departe, fie distruse pentru a obține bani de pe urma accidentelor prin sistemul Asigurare RCA și Casco. Autoturismele erau înmatriculate sau înregistrate la Primăria Cluj-Napoca, pe numele diferiților angajați, prieteni sau rude ai agenților de poliție, astfel încât să nu se poată dovedi implicarea lor în aceste daune.

Simion Colta, ofițer principal în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, se află în stare de incompatibilitate cu funcția și a mințit ani la rând (2014-2019) în declarațiile de avere și de interese.  Acesta ar fi patronul din umbră al societății comerciale MR FINAS SRL, mai exact, spălătoria auto „Joy” din Grigorescu. De asemenea, Simion Colta deține o canisă cu aproximativ 15 câini mastif tibetan pe care îi comercializează pe internet, fără să declare veniturile încasate.

Iar acum Dragoș Ilie Naiba a fost pus la dispoziție, fiind urmărit penal de către magistrații de la Parchetul Curții de Apel Cluj, după ce a făcut avansuri sexuale mai multor sublaterne. Mai mult decât atât, acesta a fost implicat într-o relație extraconjugală cu soția unui procuror clujean – Simona Panțuru, soția lui Valentin Panțuru. 

Potrivit Strict Secret, căderea acestuia s-a petrecut în urmă cu două luni, moment în care comisarul Mircea Ion Rus, inspectorul șef al IPJ Cluj, a decis să-l pună pe acesta la dispoziția conducerii Poliției Municipiului Cluj-Napoca.

Dragoș Ilie Naiba era titular pe funcția de șef al Serviciului Criminalist, iar povestea cu scandalul s-a auzit peste tot, iar colegiii săi din țară se pregătesc să candideze în momentul în care postul său (eliberat prin punerea la dispoziție) va fi scos la concurs.

Dacă în cazul lui Dragoș Ilie Naiba au fost luate măsuri și a fost pus la dispoziție, nu același lucru s-a întâmplat și în cazul lui Simion Colta sau al lui Andrei Crișan, arată Gazeta de Cluj.

coral