După ce guvernul italian a anunțat că va închide nordul țării, începând de duminică, pentru a limita răspândirea coronavirusului, italienii au luat cu asalt gara din Milano, pentru a pleca spre sud sau chiar în alte țări. Zborurile au fost închise, așa că singura cale de a pleca era cu trenul.

Din imaginile care circulă în Italia, se vede cum oamenii disperați fug cu bagajele pentru a printre trenul.

Panica în rândul populației a apărut înainte de a fi emis decretul care închidea nordul Italiei. Oamenii au aflat despre intenția guvernului și au luat cu asalt gările.

Noile măsuri, care se aplică şi în Milano, cel mai important centru economic al ţării, şi Veneţia, unul dintre oraşele cele mai vizitate de turiştii din toată lumea, vor dura până pe 3 aprilie, scrie Mediafax.

Numărul deceselor din Italia a ajuns la 233, dintre care 36 doar în cursul zilei de sâmbătă. Tot sâmbătă au fost confirmate 1.247 de noi cazuri de infecţie în peninsulă, ducând numărul total al îmbolnăvirilor la 5.883.

”Vrem să asigurăm sănătatea cetăţenilor noştri. Înţelegem că aceste măsuri vor impune sacrificii, uneori mici şi, uneori, foarte mari. Dar acesta este un moment în care trebuie să ne asumăm această responsabilitate”, a declarat premierul Giuseppe Conte.

Începând de duminică, 8 martie, populaţia din nordul ţării nu va mai avea voie să părăsească zona şi aici se va permite accesul doar pentru situaţii de urgenţă.

Aceste măsuri se aplică inclusiv în oraşe importante precum Milano, Veneţia, Parma şi Modena, afectând un număr de aproximativ 16 milioane de oameni.

Premierul Conte a declarat că provinciile afectate sunt Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro şi Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso şi Veneţia.

coral