Traian Basescu s-a nascut pe 4 noiembrie 1951 in localitatea Basarabi, Constanta. Tatal sau era orginar din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, Iasi, si a fost selectat de Partidul Comunist Roman pentru a absolvi o scoala militara. Dumitru Basescu a terminat in 1949 cursurile Scolii de Ofiteri de la Sibiu. Parintii lui Basescu s-au cunoscut dupa ce tatal acestuia a fost detasat in 1949 la Regimentul 18 de Tancuri din Basarabi.

In 1976, Traian Basescu a absolvit Institutul de Marina Mircea cel Batran din Constanta, Facultatea de Navigatie, Sectia Comerciala. In imagini, el apare la bordul Navei Biruinta, pe care a comandat-o intre 1984 si 1987.

Traian si Maria s-au cunoscut in 1973, la un ceai dansant, cand Traian era la Institutul de Marina iar Maria la Scoala de Tehnica Comerciala din Constanta.

Initial, Maria nu i-a acordat prea multa atentie deoarece stia ca dupa ce termina scoala se va intoarce acasa. Traian nu a renuntat, insa, la ea si o vizita in Bucuvonia de cate ori putea. Intr-o zi, el a mers la ea acasa ca sa o ceara de sotie, iar Maria a aceptat.

In anul 1975, Traian Basescu s-a casatorit cu Maria Basescu.

Cuplu are doua fete, Ioana, nascuta in 1977, si Elena, in 1980.

In anul 1995 a absolvit cursurile avansate in Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene.

Tatal sau, Dumitru Basescu, a decedat in anul 2002, in urma unei afectiuni cardiace, iar mama sa, Elena Basescu in anul 2010.
sursa: cancan.ro

coral