Nadia Comăneci şi fostul gimnast american, Bart Conner, vor sărbători anul acesta nunta de argint, împlinind 25 de ani de căsătorie. Pe vremea aceea, au participat la marele eveniment aproximativ 700 de persoane şi nu au lipsit oamenii importanţi ai timpului. La nuntă au fost prezente şi 80 de cupluri din Statele Unite ale Americii(SUA). După ceremonia religioasă, Nadia a spus entuziasmată că în ziua aceea Olimpiada de la Montreal din 1976 a căzut pe locul doi.

Naşii celebrului cuplu au fost Dana și Adrian Năstase, care atunci era premierul României. Nadia Comăneci a revenit în ţară în anul 1995, după ce în anul 1989 a fugit din ţară. Fosta mare gimnastă şi soţul său au fost primiţi cu mare bucurie de români şi i-au întâmpinat cu buchete de flori la aeroport. Preşedintele de la acea vreme Ion Iliescu i-a invitat la palatul Cotroceni şi i-a întrebat dacă se vor căsători în România.

Celebra mireasă a respectat şi una dintre tradiţiile din România: furatul miresei. Prietenii acesteia au scos-o la o scurtă plimbare pe lacul Snagov, iar la întoarcere aceștia au primit 1.000 de dolari. Suma nu a fost suficientă şi au renegociat preţul. Ginerele a oferit suma de 10.000 de dolari,iar toţi banii au fost donați în scop caritabil. Pe data de 3 iunie 2006, Nadia a devenit mamă, cuplul se bucură de un băiat pe nume Dylan Paul.

Cum a ajuns Adrian Năstase să le fie naș

Într-un interviu, Nadia Comăneci spunea că şi-ar fi dorit ca Ion Iliescu să le fie naş, acesta ocupa în anul 1996 funcţia de Preşedinte al României.

„Am încercat să-l rugăm pe președintele de atunci Ion Iliescu să ne ajute la această ceremonie de căsătorie. Eu am insistat să facem nunta aici, am spus că asta este țara mea și nu pot să nu fac aici o nuntă, fiindcă poporul ar crede că am trădat această țară făcând nunta acolo. Am încercat să-l convingem inițial pe Ion Iliescu să ne cunune, dar nu era căsătorit la biserică și atunci nu se putea. Ilie Năstase mi-a dat ideea cu Adrian Năstase”, a declarat Nadia Comaneci intr-un interviu, citat de wowbiz.ro.

coral