O româncă a fost prinsă de inspectorii vamali din Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu 70 de lingouri ascunse în bagajul de mână.

Inspectorii de la Biroul vamal de Frontieră Aeroport Cluj-Napoca au descoperit în bagajul de mână al unei pasagere 70 de lingouri din metal galben/alb, presupuse a fi din aur şi argint, conform unui comunicat al Direcţiei Generale a Vămilor (DGV).

„În data de 1 septembrie 2020, în jurul orelor 12:10, în urma controlului vamal efectuat asupra bagajelor personale ale unui pasager cu cetăţenie romană, care călătorea pe ruta Cluj- Munchen-Doha, inspectorii vamali din cadrul Biroului vamal de Frontieră Aeroport Cluj Napoca au descoperit un număr de 70 bucăţi lingouri din metal galben/alb (presupuse a fi din aur şi argint) şi discuri din metal alb, presupuse argint, în greutate totală de 2.713,60 grame, acestea fiind disimulate în laptop şi în obiectele personale”, se arată în comunicat.

Inspectorii vamali au reţinut bunurile nedeclarate la autoritatea vamală în vederea expertizării şi luării măsurilor legale care se impun.

coral