Polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin au confiscat material lemnos de peste 7.400 de lei în urma unui control pe linie silvică.

La data de 19 februarie a.c., poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Huedin – Postul de Poliţie Comunal Beliş au desfăşurat o acţiune de prevenire şi combatere a infracţiunilor silvice.

Astfel, în urma controlului desfăşurat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale de pe raza comunei Beliş, a fost descoperit material lemnos pentru care reprezentantul societăţii comerciale nu a putut prezenta acte de provenienţă legală.

În consecinţă, poliţiştii au dispus confiscarea a peste 21 de metri cubi de material lemnos de esenţă răşinoase, în valoare de peste 7.400 lei. Materialul lemnos a fost predat în custodia personalului silvic.

De asemenea, polițiștii au sancţionat societatea comercială conform prevederilor Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 3.000 lei.
Acţiunile de prevenire şi impunere a legislaţiei în domeniul silvic vor fi continuate de către poliţişti pentru descurajarea comiterii de ilegalități.

coral