Proiectul parking-ului de pe Aleea Azuga merge mai departe, în ciuda nemulțumirilor locuitorilor din cartierul clujean Gheorgheni. Consilierii locali au votat, în unanumitate, în ședința din 1 august 2019, indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv. 

Înainte ca proiectul de hotărâre să fiea adoptat cu 25 de voturi pentru, în cadrul ședinței forului local au luat cuvântul doi vecini ai viitorului parking. Aceștia se plâng că garajul va fi folosi de către șoferii care vin la Înmatriculări și zona va fi poluată. 

"A da prioritate locuitorilor sau celor care vin la Înmatriculări. Dacă noi facem parking-ul, nu cred că ei vor veni să plătească cu ora. Locurile existente din zonă sun suficiente pentru locuitori. Să stea cu mașinile second-hand în Gilău. Biroul de Înmatriculări să se extindă în Gilău sau pe Băișoara, unde este parking", a spus Marius Lucian. Un alt cetățean, domnul Bara, s-a plâns de poluarea pe care vor trebui să o suporte cei care locuiesc în blocurile vecine. 

Viceprimarul Clujului, Dan Tarcea, le-a răspuns că parking-ul se va adresa locuitorilor, care vor avea locuri de parcare pe bază de abonament și că obiectul va fi construit cu aviz de la Direcția Publică de Sănătate. 

Parking pe Aleea Azuga 

Construcția cu regim de înălțime propus 2S+D+P+E+T va avea 362 de locuri de parcare (324 autoturisme + 8 stații de încărcare (2 rapide și 4 lente) + 30 loc mopede/motociclete) din care 12 sunt rezervate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme și 36 de locuri de biciclete amenajate în 6 rastele verticale culisante. Valoatea totală a investiției este estimată la suma de 30.584.046 lei (fără TVA). Durata investiției este de 24 de lei, din care 18 sunt prevăzute pentru execuție. Pentru realizarea parking-ului vor fi desființate 8 garaje de cartier. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral