News Flash:

In comuna Chinteni urmează să se construiască un aqua park. Investiţie de 25 de milioane de euro

10 Aprilie 2019
1483 Vizualizari | 0 Comentarii
aquapark

Un aqua park cu tobogane, şase bazine şi saună, pe un teren de 10 hectare, va fi construit în comuna Chinteni, în urma unei investiţii estimată la 25 de milioane de euro. Investiţia ar putea atrage 2.500 de vizitatori zilnic.

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat că licitaţia pentru construirea aqua parkului va fi una internaţională, investiţia urmând să fie finalizată în termen de doi ani.

Aqua parkul din Chinteni este un proiect finanţat de Ministerul Turismului în parteneriat cu Consiliul Local, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 25 de milioane de euro. Am finalizat studiul de fezabilitate, urmează să trecem la proiectul tehnic şi apoi la licitaţia internaţională pentru executarea lucrărilor.

Viitorul aqua park se va întinde pe o suprafaţă de 10 hectare, va avea două ansambluri de tobogane, şase bazine, interioare, exterioare şi pentru copii, saună, dar şi şase unităţi de alimentaţie publică, pentru ca oamenii să nu aştepte mult timp la coadă pentru o gustare sau o băutură.

Comuna noastră nu are dezvoltată partea de industrie, pentru că vreau să rămână o localitate verde, de aceea nu ne-a rămas altceva decât să dezvoltăm turismul şi să încurajăm construirea de pensiuni.

Estimăm că aqua parkul poate atrage până la 2.500 de vizitatori pe zi, investiţia urmând să fie finalizată în termen de doi ani”, a spus Suciu.

Potrivit acesteia, Primăria Chinteni are în derulare şi un alt proiect pentru atragerea turiştilor, care se referă la amenajarea Lacului Chinteni, costurile investiţiei ridicându-se la 6 milioane de euro.

Finanţarea este asigurată tot de către Ministerul Turismului, iar proiectul prevede dotarea cu pontoane pentru hidrobiciclete, restaurant cu o capacitate de 300 de persoane, căsuţe pe pontoane pentru pescarii sportivi.

Lacul Chinteni, cu 18 hectare luciu de apă, este o bijuterie neşlefuită a comunei, care trebuie adusă la standarde europene.

Lucrările de amenajare vor începe concomitent cu cele la aqua park şi se vor finaliza în acelaşi termen de doi ani”, a mai spus edilul din Chinteni.

Comuna Chinteni are peste 3.000 de locuitori şi este situată la 16 km de Cluj-Napoca.

Sursa: monitorulcj.ro

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook.

comuna chinteni aqua park investitie proiect
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZC.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 22 queries | Mysql time :0.045769 (s)