Primăria Cluj-Napoca prelungeşte benzile dedicate transportului în comun în cartierul Gheorgheni. Din 2 aprilie 2019, pe segmentul Septimiu Albini – Cipariu (de unde continuă cea existentă spre Regionala CFR), pe sensul de mers spre centrul oraşului. Vor dispărea 68 de locuri de parcare la bordură, pentru care nu există însă abonamente. 

"Începând cu 2 aprilie 2019, de la sensul giratoriu de la Septimiu Albini şi până în Piaţa Cipariu, pe sensul de mers către centru, adică pe o distanţă de circa 500-600 de metri, vom avea bandă dedicată pentru mijloacele de transport în comun. Am făcut o analiză, acolo există 68 de maşini parcate, fără niciun abonament.

În consecinţă, am propus câteva soluţii alternative, trebuie să oferim câteva soluţii minimale pentru cei ce parchează acum acolo. Aşadar, vom face sens unic pe strada Voltaire ca să putem face loc pentru încă nişte locuri de parcare şi, de asemenea, există nişte posibilităţi în Cipariu de a suplimenta locuril de parcare", a explicat primarul Clujului, Emil Boc, la ZIUA LIVE, explicând că decizia pentru implementarea benzii dedicate pe acest tronson a fost luată ţinând cont de faptul că, dimineaţa, există mai mulţi şoferi care merg la aceeaşi oră spre centru.  

Ulterior, banda dedicată transportului în comun va fi continuată de la sensul giratoriu de la Septimiu Albini spre Iulius Mall, iar acest lucru înseamnă desfiinţarea a 141 de parcări la bordură, şi acestea fără abonament. "Există doar 15 locuri pentru taxi care trebuie relocate". 

Partea a doua a anului 2019 vizează introducerea benzilor dediate de bus de cealaltă parte a Bulevardului Nicolae Titulescu (sensul centru spre Iulius Mall), unde există deja planuri de reconfigurarea a circulaţiei auto prin instituirea de sensuri unice pe străduţele secundare din Gheorgheni şi Andrei Mureşanu, proiect prezentat clujenilor încă de anul trecut. 

Unde sunt prevăzute sensuri unice în Gheorgheni şi Andrei Mureşanu 
Conform municipalităţii, în cartierele Gheorgheni şi Andrei Mureşanu se doreşte instituirea de sensuri unice pe străzile din interiorul perimetrului format de Bd. N. Titulescu, str. Liviu Rebreanu, str. Albac, str. Septimiu Albini, str. C. Brâncuși – Bd. N. Titulescu şi Calea Turzii – str. Milton Lehrer, P-ța Cipariu, str. C. Brâncuși, str. Fagului – str. Trifoiului – str. C. Nottara – str. Miksath Kalman – str. Eftimie Murgu – Calea Turzii. Aceste propuneri au fost supuse dezbaterilor publice cu cetăţenii. 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net

coral