Primarul comunei clujene Poeni, Gheorghe Constantin Boca, pare să sfideze logica cheltuirii banului public în vremuri de pandemie și s-a gândit să-și deschidă, din banul cetățenilor, nimic mai puțin decât o televiziune online. Sub pretextul informării cetățenilor prin intermediul Facebook, acesta a ”investit”suma de 60.000 de lei (12.414,14 Euro), în propria televiziune online, Poieni TV, organizând și un prim concurs cu urmăritorii, de gătit cozonaci de Paște.

"Poieni Tv este un serviciu local de comunicare publică prin materiale multimedia (video și foto), dar și de promovare, anunțuri și știri de interes public local", se arată pe contul de Facebook al postului de televiziune sătesc.

În 30.03.2020 pe portalul e-licitație, unitatea teritorial administrativă Poieni a atribuit societății Eurolider Poiect SRL din Arad un contract privind servicii de consultanță pentru monitorizare implementare Plan de Urgență Alimentară (PAU).

"Servicii de consultanță pentru monitorizare implementare  Plan de Urgență Alimentară  Poieni. Concepție de acțiune de comunicare de vești bune în domeniul agroalimentar pe rețelele de socializare pentru prevenirea panicii în rândul populației (50 de filme în format slide show ce vor fi postate pe contul de Facebook: exemple de buni gospodari/zi postări de foto/filme cu inițiative gospodărești din țară și afară", se arată în descrierea serviciilor ce sunt prestate pentru 60.000 lei, arată infocluj.eu.

Din filmările postate până în prezent pe Facebook singurul care a reușit să fie promovat pentru cei 60.000 de lei este chiar primarul Boca. Se pare că pentru acesta e mai importantă imaginea decâ finalizarea unor proiecte vitale pentru populație. În cele 7 sate ale comunei Poieni NU există rețea de canalizare funcțională. Singura așazisă rețea de canalizare a fost construită înainte de 89 și ATENȚIE: se varsă în Crișul Repde fără stație de epurare. 

Îș puteți urmări pe primarul Gheorghe Constantin Boca în postură de prezentator în clipul de mai jos.

coral