Dupa ce oficialii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au anuntat ca purtarea mastilor de protectie reduce semnificativ riscul de infectare cu Covid-19, acest lucru a devenit obligatoriu in mai multe judete din Romania.

Iasi si Maramures se inscriu pe lista judetelor in care purtarea mastilor de protectie a devenit obligatorie. Daca la Iasi, spre exemplu, persoanele care parasesc locuinta trebuie sa aiba nasul si gura acoperite in spatiile publice inchise, in Maramures obligatia de a purta masti se aplica pentru toate spatiile publice, nu doar pentru cele inchise.

Si in judetul Suceava, oamenii sunt obligati sa poarte pretutindeni mastile de protectie.

Centrul american pentru Preventia si Controlul Bolilor a anuntat recent ca indicata este purtarea oricarui tip de masti. Recomandate sunt chiar si cele realizate din material textil, desi nu sunt la fel de eficient precum cele chirurgicale.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat recent ca in aceasta saptamana vor ajunge in tara opt milioane de masti, destinate in special personalului medical.

Politistii avertizeaza ca persoanele care sunt prinse in afara locuintei si nu poarta masti de siguranta risca o amenda intre 2.000 si 20.000 de lei, in judetele in care acest lucru a devenit obligativitate.

coral