Încă unul dintre cele 12 tramvaie achiziționate de Primăria Cluj-Napoca de la Astra Arad a fost livrat în urmă cu două zile.

Tramvaiele au fost achiziționate de Primăria Municipiului Cluj-Napoca printr-un proiect pe fonduri europene, urmând ca în cursul acestui an, alte 11 tramvaie Astra Arad să ajungă la Cluj. Prețul unui tramvai se ridică la circa 1,95 milioane de euro.

În momentul de față, flota de mijloace de transport ale municipiului Cluj-Napoca cuprinde 29 de tramvaie, dintre care 4 sunt noi.

La începutul acestui an, municipalitatea clujeană anunța urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12.

„În acest moment avem 35 de proiecte semnate pe fonduri europene, din care avem 100 de milioane de euro alocate pentru modernizarea transportului în comun. Două dintre proiecte au fost deja finalizate și mă refer la achiziția a 30 de autobuze electrice cu o finanțare de 98% din fonduri europene și achiziția a 50 de troleibuze. Anul acesta urmează să ajungă la Cluj 12 tramvaie și anul următor încă 12, contractele de furnizare fiind deja semnate. Această componentă de mobilitate este una dintre cele mai importante linii de finanțare a UE pe programul 2014-2020”, a spus Ovidiu Cîmpean, director de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

coral