Al cincilea caz de infectie cu noul coronavirus este un adolescent in varsta de 16 ani, nepotul barbatului confirmat marti, in Timisoara, au declarat, reprezentantii Grupului de Comunicare Strategica.

El devine, astfel, primul pacient minor din Romania. Copilul in varsta de 16 ani al barbatului pentru care testul la coronavirus a iesit pozitiv a fost testat, iar rezultatul a fost, si in acest caz, pozitiv.

„Este vorba despre unul dintre contactii barbatului de 47 de ani, din Timisoara, care a fost depistat pozitiv in cursul zilei de ieri (marti – n.r.). Mai precis, este nepotul acestuia in varsta de 16 ani. Conform primelor informatii din partea DSP Timis, tanarul este asimptomatic, afebril. S-a solicitat transportul cu izoleta la Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara. De asemenea, rezultatele de astazi (miercuri – n.r.) ale probelor luate de la barbatul de 47 de ani sunt negative si urmeaza conform procedurii un nou test la distanta de 24 de ore fata de ultimul realizat”, au transmis reprezentantii Grupului de Comunicare Strategica.

In prezent, trei pacienti sunt internati la Timisoara, iar unul la Cluj-Napoca

coral