Doi bărbați, unul de 48 de ani și un altul de 36 de ani au ajuns la spital după ce au suferit arsuri in timpul unui incendiu ce a avut loc la o celulă electrică în Parcul Industrial Tetarom.

“Pompierii din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Cluj-Napoca au intervenit în această dimineață la un incendiu care a cuprins celula electrică a unei hale situate în Parcul Industrial Tetarom. Apelul de urgență a venit la ora 10:44, iar la fața locului s-au deplasat două autospeciale de stingere, o autoscară și două echipaje SMURD de terapie intensivă. Incendiul a fost păstrat în limitele în care a fost găsit, manifestandu-se la mai multe componente ale celulei electrice. Doi bărbati de 48 și 36 de ani au suferit arsuri, fiind transportați la spital. Ambii erau conștienți și cooperanți. Cauza probabilă a incendiului este în curs de cercetare”, a transmis ISU Cluj. Poliția municipiului Cluj-Napoca a anunțat că în cadrul cercetărilor preliminare efectuate la fața locului s-a stabilit că doi bărbați, în vârstă de 36 și 48 de ani, care desfășurau activități de mentenanță la un punct de distribuire curent electric au fost răniți, fiind transportați la o unitate medicală.

La locul evenimentului au fost solicitați și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă, iar cercetările sunt continuate sub aspectul infracțiunilor de neluarea și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Anul trecut, în 21 septembrie, ISU Cluj a transmis mesaj de avertizare Ro Alert pentru locuitorii din municipiul Cluj-Napoca ca urmare a izbucnirii unui incendiu cu degajare mare de fum la o hală din Parcul Industrial Tetarom 1 din zona Tăietura Turcului. Clujenii au fost îndrumați să rămână în case, să nu deschidă geamurile și să nu se expună la fum.
Hala a fost distrusă în totalitate.

coral