Scene de coşmar la spitalul din Târgu Mureş. Un incendiu a avut loc, vineri dimineaţă, în secţia ATI a clinicii medicale III. Focul a fost stins de angajaţii unităţii medicale până la sosirea pompierilor.

S-a dat alerta vineri dimineaţă, după ce a izbucnit un incendiu în secţia ATI de la spitalul din Târgu Mureş din cauza unei prize.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mureş, incendiul a izbucnit într-un salon ATI din incinta clinicii Medicale III a Spitalului Clinic Judeţean Mureş în care se aflau şase pacienţi. Dintre aceştia, doar cel care era în apropierea prizei a trebuit să fie mutat.

Reprezentanţii ISU Mureş precizează că incendiul a fost lichidat de către personalul spitalului, până la sosirea forţelor de intervenţie.

„În salon se aflau şase pacienţi. Din fericire, nu a fost necesară evacuarea acestora. Doar unul a necesitat să fie mutat de lângă priză”, a declarat plt. Dan Petru, purtătorul de cuvânt al ISU Mureş, la România Tv.

Incendiu în secţia ATI de la spitalul din Târgu Mureş. Care este cauza

Din primele informaţii, pompierii iau în calcul faptul că incendiul din secţia ATI din cadrul spitalului din Târgu Mureş ar fi izbucnit din cauza unui scurt circuit.

Pompierii au intervenit la fața locului pentru „a executa o recunoaștere”.

Şeful secţiei ATI Mureş, premiat de Ziua Naţională

Dr. Mircea Stoian, șeful Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș, a fost premiat, marți, 1 decembrie, de Ziua Națională a României, primind distincția Fibula de la Suseni din partea Prefecturii, conform zi-de-zi.ro.

Tragedie după incendiul de la ATI Neamţ

Pe 14 noiembrie, un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț, provocând o tragedie. Pacienții internați pe secție erau bolnavi cu Covid-19.

Zece pacienți au murit în acea noapte, iar șase răniți au fost transferați la Iași. Medicul de gardă, care a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului pentru că a încercat să salveze pacienți, a fost transferat la un spital din Belgia.

Singurul pacient supraviețuitor al tragediei de la ATI Piatra Neamț a ieșit, duminică, de la Terapie Intensivă, unde era internat din cauza coronavirusului. Acesta a fost internat la secția exterioară Lețcani, din Iași.

Guvernul a anunţat că familiile victimelor incendiului de la ATI vor primi câte 5.000 de lei.

„Ajutoarele de urgență prevăzute la art. 1 se acordă familiilor ai căror membri au decedat sau au fost răniți în incendiu, indiferent de veniturile acestora, în cuantum de 5.000 lei pentru fiecare persoană decedată ori rănită”, se arată în proiectul Guvernului. coral