Consiliul Județean (CJ) Cluj a aprobat luni proiectul de hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a unor terenuri din comuna Luna în vederea realizării infrastructurii de acces la viitorul parc industrial Tetarom V.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Pentru plata despăgubirilor necesare realizării drumului de acces, CJ Cluj va aloca din bugetul propriu al județului 4,8 milioane de de lei. Drumul propus a se realiza va asigura legătura între Drumul Național (DN) 15,  Tetarom V și viitoarea Autostradă Transilvania (A3,) care este în curs de construire.

Pe lângă calea de acces de 2,2 km, vor mai fi construite un sens giratoriu la intersecția cu DN 15, un acces simplu la A3 și, în ultimă fază, un pod peste râul Arieș, în lungime de 151 m, cu o lățime de 13 m.

Pentru realizarea acestor lucrări, în ședința CJ Cluj din 30 iunie a fost aprobată alocarea unui buget în valoare totală de 48 de milioane de lei, cu taxa pe valoarea adăugată inclusă, defalcat pe o perioadă de trei ani.

Realizarea infrastructurii rutiere va conduce la desfășurarea în condiții optime a activității și va crește atractivitatea viitorului parc industrial din punct de vedere investițional, iar materializarea acestui obiectiv va contribui și la crearea de noi locuri de muncă, impulsionând dezvoltarea economică a zonei, conform CJ Cluj.

coral