Doi tineri din localitatea gălăţeană Iveşti, domiciliaţi în zona unde a fost instituită carantina, au fost depistaţi de jandarmi în timp ce încercau să treacă de filtrul forţelor de ordine. Cei doi figurează ca persoane infectate cu virusul SARS CoV-2.

Marţi, 13 octombrie, la ora 19,35, un echipaj de jandarmerie care se afla pe DN25, pe strada Blăjenii de Sus din comuna Iveşti, unde a fost instituit un filtru rutier, a observat un autoturism care se deplasa  către punctul de ieşire din zona de carantină. Autoturismul a fost interceptat şi oprit, iar în interiorul lui au fost identificate două persoane, bărbat (27 ani) şi femeie (24 ani), ambii având domiciliul în zona carantinată.

”Fiind întrebaţi despre motivul deplasării şi direcţia în care intenţionează să meargă, cei doi au comunicat jandarmilor că solicită să iasă din zona de carantină pentru a merge la priveghiul unei rude. În momentul în care jandarmii au verificat lista persoanelor aflate în carantină au observat că cei doi figurează ca fiind infectaţi cu virusul SARS CoV-2 şi carantinaţi la domiciliu”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Cei doi tineri au fost conduşi la domiciliul declarat pentru carantină, iar pe numele acestora a fost deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor”. Cercetările sunt continuate de către Poliţie.    

coral