Pompierii clujeni au intervenit la un caz inedit în cursul zilei de luni. Salvatorii au ajutat o gâscă ce rămase blocată pe acoperișul unei case de pe strada Donath din Cluj-Napoca. 

Proprietarul casei a observat pasărea și a sunat la 112. Bărbatul, văzând cât de mare e pasărea, a crezut inițial că este vorba despre o lebădă, dar apoi, personalul de la USAMV a lămurit că era vorba de o gâscă.

„Proprietarul casei a observat pasărea de mari dimensiuni pe acoperișul casei, nu are cunoștință cum a ajuns găsca acolo, a crezut că a rămas blocată și că nu se poate elibera. A anunțat situația salvatorilor, explicând faptul că nu are acces din casă în exteriorul acoperișului. Pompierii au intervenit cu scară culisantă, ajungând imediat la pasăre, coborând-o, astfel, de pe acoperiș și au transportat-o la Dispensarul Veterinar din cadrul USAMV Cluj-Napoca”, a transmis Andrei Biriș, purtător de cuv

Din primele evaluări ale personalul din cadrul cabinetului veterinar, rezultă că pasărea nu prezintă afecțiuni și că cel mai probabil a hotărât să se odihnească pe acoperișul clujeanului.

coral