Nouă persoane care lucrează la Serviciul de Ambulanță Cluj au fost infectate cu COVID-19. Informația a fost declarată de prefectul Mircea Abrudean.

La Cluj, nouă angajați ai Serviciului de Ambulanță au fost diagnosticați cu noul coronavirus. În urma acestui incident, serviciul va funcționa puțin mai greu.

Din fericire, persoanelor angajate pe contracte cu perioadă determinată pentru starea de urgență, din urma decretului dat de președintele Iohannis, li s-au reînnoit contractele. Astfel, s-au suplimentat încă 34 de posturi.

„Activitatea este puțin îngreunată, dar nu este afectată foarte mult, pentru că din fericire s-au suplimentat posturile, cele 34 de posturi care s-au pierdut ca urmare a expirării celor șapte luni de la starea de urgență când au angajat temporar oameni. S-a revenit asupra deciziei, s-au finanțat și au reangajat oamenii, astfel vom funcționa relativ normal”, declară prefectul Mircea Abrudean, joi, 15 octombrie, live la Radio Cluj.

 

În momentul de față, Cluj-Napoca are o incidență a cazurilor de COVID-19 de 1,95 la o mie de locuitori. În județ numărul este mai mare, incidența fiind de 2,18 la o mie de locuitori.

coral