La Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Profesor-doctor Octavian Fodor din Cluj Napoca este pe care să izbucnească un focar de coronavirus. Potrivit informațiilor primite, acest lucru este ținut ascuns de conducerea institutului clujean.

”Din cauza lipsei echipamentelor de protecție, a unor proceduri clare care, practic, nu există, și a managementului defectuos, la Institutul Regional de Gastroenterologie și Hepatologie Profesor-Doctor Octavian Fodor din Cluj Napoca este pe cale să izbucnească un focar de coronavirus. Numai ieri au fost depistate 3 cazuri noi de infectări în rândul personalului. Angajații sunt terorizați și amenințați de conducere să nu vorbească”, declară sursa menționată anterior, potrivit Gazeta de Cluj.

Managerul institutului clujean, Mihai Mleșnițe, a declarat că el a raportat toate cazurile la DSP.

”Eu am raportat toate cazurile de la noi la DSP Cluj și nu vă pot declara mai multe despre situație pentru că mă împiedica legea să divulg aceste date”, a declarat managerul instituției, Mihai Mleșnițe.

Directorul medical al Institutului, CAVAŞI ADRIANA NICOLETA, a declarat că… nu declară nimic!

”Nu vă supărați, dar nu vă dau relații la telefon și nu sunt nici purtătorul de cuvânt. Adresați-vă domnului manager Mihai Mleșnițe ca să vă pună în contact cu purtătorul de cuvânt al instituției”, a declarat Cavași.

Prefectul Clujului, Mircea Abrudean, a declarat că este posibil ca DSP Cluj să fi stabilit faptul că institutul este un focar instituțional.

”Poate că este, voi verifica informația. Sunt infecții peste tot în spitale. Nu există că aceste cazuri sunt ținute sub tăcere. Ele se raportează la DSP care stabilește dacă este focar instituțional sau nu, însă aceste date nu sunt făcute public. Oricum, nu este ceva de speriat. Acolo se tratează și COVID”, a declarat Abrudean.

Directorul DSP Cluj, Mihai Moisescu, nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a explica situația reclamată.

coral