Cazurile de coronavirus de la Institutul Inimii din Cluj Napoca continuă să crească. În ultimele zile 14 cadre medicale și 9 pacienți au fost testați pozitiv. 

”Sunt 9 pacienți confirmați până acum. I-am transferat către județele din care proveneau și la Spitalul de Boli Infecțioase și cel de Pneumofiziologie din Cluj-Napoca.

Din județul Cluj au fost cred 5 dintre ei. Este vorba despre pacienți veniți în urgență cu situație și stare gravă când au ajuns la noi din cauza bolilor de care sufereau, au intrat în institut au fost testați, iar primul test a ieșit negativ, s-a intrat în sala de operații cu ei pentru că vorbim de servicii de urgență, al doilea test a fost confirmat COVID-19”,  a declarat pentru ZIUA de CLUJ, managerul Institutului Inimii, Florin Crișan.

”Este vorba de 14 cadre medicale, din care un medic primar, un medic rezident, 6 asistente și 6 persoane de la personal auxiliar. Sunt internați la Infecțioase și Pneumoftiziologie. Sunt asiptiomatici dintre ei, în stare bună, au forme ușoare, sunt pacienți internați de 4-5 zile, ținem legătura cu ei și sunt bine”, a mai spus acesta. 

Internările la institut au fost suspendate de la începutul acestei săptămânii. 

coral