Pintea Sergiu Dan, cunoscut sub porecta Căposu, mai rămâne cel puțin o lună după gratii, după ce magistrații Curții de Apel Cluj au decis să admită contestația DIICOT Cluj împortiva încheierii Tribunaului Cluj, care dispunea în ceea ce-l privește pe acesta precum și alți inculpați înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

"În baza art. 205, rap. la art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a C.pr.pen. admite în parte contestaţia formulată de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Cluj împotriva încheierii penale nr. 976/12.11.2021 pronunţată de Tribunalul Cluj pe care o desfiinţează în parte, numai cu privire la inculpaţii A. P. L., P. J., P. S. D., Z. D., A. D. L., J. A. I., P. J. şi C. V. G. şi rejudecând în aceste limite: În baza art. 207 alin. 6 C.pr.pen., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpaţii A. P. L., P.J., P.S.D., Z.D., A.D.L., J. A. I., P.J, C.V.G., măsură pe care o menţine. Menţine restul dispoziţiilor încheierii atacate. În baza art. 205, rap. la art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 1 lit. b C.pr.pen., respinge ca nefondate contestaţiile formulate de inculpaţii U. L. E., arestat preventiv în Penitenciarul Gherla şi A. D.L. împotriva încheierii penale nr. 976/12.11.2021 pronunţată de Tribunalul Cluj. În baza art. 272 C.pr.pen., stabileşte în favoarea Baroului Cluj suma de 5x 313 lei reprezentând onorariile cuvenite apărătorilor desemnaţi din oficiu, av. T. R., av. R.A.S., av. P.R. M., av. R. D. A. şi av. P. I. A., care se va avansa din F.M.J. Obligă pe inculpaţii U. L. E. şi A. D. L. la plata în favoarea statului a sumei de câte 300 lei fiecare reprezentând cheltuieli judiciare, restul cheltuielilor rămânând în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu, azi, 22.11.2021.", se arată în încheiere judecătorilor Curții de Apel Cluj.

Pintea Sergiu Dan a fost pus sub acuzație, alături de alte  13 persoane, în urma unor ample percheziții la Cuj, în urma cărora anchetatorii au descoperit arme, droguri dar și sume impresionante de bani.

Astfel, la data de 19.05.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 11 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2019 și până în prezent, inculpații au procurat, deținut și comercializat droguri de risc și substanțe psihoactive, către consumatori de pe raza județelor Cluj și Hunedoara.

În cursul zilei de miercuri, 19 mai, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Cluj au efectuat un număr de 26 de percheziții domiciliare, pe raza județului Cluj, în urma cărora au fost ridicate aproximativ 1 kilogram de cannabis, 200 de plicuri ce conțineau substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, sumele de 16.620 de lei, 7.890 de euro, o puşcă airsoft, grindere, cântare electronice şi ambalaje cu urme de substanţe.
 

Inculpații au fost inițial reținuți iar apoi arestați preventiv, măsură care se menține și până în prezent.

 

coral