Radu Florin Abrudan, primarul comunei Ciucea, a acordat un interviu, în exclusivitate pentru contidianul Bună Ziua Cluj, în care acesta oferă informații cu privire la principalele proiecte pe care comuna pe care o administrează le are în lucru și oferă detalii cu privire al investițiile pe care le are în vedere.

1.     Se apropie finalul mandatului dumneavoastra de primar, inceput in 2016. Care sunt realizarile pe care le considerati cele mai importante pentru comunitate in acesti patru ani?

Ar fi foarte multe de spus dar o sa incerc sa le sintetizez putin:

    -am reusit impreuna cu echipa mea sa depun si sa castig doua proiecte de infrastructura rutiera 

    -am construit pe centrul localitatii Ciucea trotuare

    -am construit in centrul comunei un gard din piatra care este luminat pe timp de noapte

    -am reusit sa construim santuri betonate pe intreaga distanta a drumului asfaltat in mandatul trecut, si anume  Surduca

    -am modernizat toate caminele culturale din comuna schimbandule acoperisul si lucrari de modernizare la interior

    -am inlocuit acoperisul scolii Octavian Goga din Ciucea

    -modernizarea in totaliatate a cladirii bucatariei si a fostei sale de mese din cladirea taberei scolare

    -am realizat doua proiecte unul pentru scoala Octavian Goga din Ciucea si unul pentru modernizarea dispensarului uman din comuna

    -am realizat lucrari hidrotehnice in zonele afectate de inundatii,astfel fiind imbunatatit cursul apelor din uat

    -am realizat studiu pentru noul PUG al comunei Ciucea

    -am reusit intabularea in mare parte a domeniului public Ciucea 

De asemenea au fost multe alte lucrări pe care nu le vom detalia aici.

2.     Care sunt principalele probleme cu care comunitatea pe care o reprezentati se confrunta in prezent?

Nu stiu daca sunt probleme specifice, dar daca am reusi in viitor sa mai aducem investitori in zona pentru a crea si mai multe locuri de munca ar fii un lucru benefic pentru comunitate.

3.     Ce proiecte si investitii are primaria condusa de catre dumneavoastra in desfasurare in acest moment?

  La aceasta data avem in desfasurare mai  multe proiecte si anume:

      „Modernizari strazi in comuna Ciucea, judetul Cluj" proiect finantat din fonduri europene, in valoare 4.569,383.47 lei plus  TVA. Pprin acest proiect se modernizeaza si se asfalteaza 8.37KM.

       „Modernizarea infrastructurii rutiere in comuna Ciucea judetul Cluj", proiect finanatat prin PNDL, in valaoare de 3.159.451.59 lei plus TVA. Prin acest proiect se modernizeaza si se asfalteaza 5.5 KM.

      Practic, dupa terminarea acestor doua proiecte, toate strazile din intravilanul comunei vor fi asfaltate.

De asemenea, mai avem un parteneriat cu Biserica unde suntem cofinantatori la realizarea unei capele mortuare in localitatea Ciucea.

  Mai sunt si alte proiecte in desfasurare, dar cu valori mai mici.

4.     Ce v-ati propus sa realizati in timpul acestui mandat si nu ati reusit? Din ce motive?

Nu am reusit sa introduc apa si canalizarea in toata comuna, desi avem proiectul realizat inca din anul 2013. Din cauza greutatilor de finantare si din cauza faptului ca suntem o comuna mica, undeva la capatul judetui, nu am fost eligibili pentru aceasta investitie, dar totusi am o veste buna! Pe noua programare vom beneficia si noi de acesta investitie mult asteptata

 Nu am reusit sa depun proiectul pentru modernizarea scolii Octavian Goga din Ciucea, nefiind clara situatia juridica a ternului, dar am reusit sa finalizam si acest lucru urmând ca sapatamana viitoare sa ma deplasez la Bucuresti pentru a depune acest proiect, avand o valoare de investitie de 1 milion de euro.

 De asemenea, in ceea ce priveste Dispensarul Uman Ciucea, au fost aceleasi probleme, intre timp rezolvate si urmeaza sa il depunem impreuna cu cel pe scoala, valoare de investitie tot 1 milion de euro.

5.     Cum caracterizati relatia cu autoritatile judetene? Dar cu cele centrale? Sunteti ajutati de la nivel superior pentru realizarea proiectelor propuse?

Relatia cu toate autoritatile, atat centrale cat si judetene, sunt extraordinar de bune.Ei ne sustin toate proiectele actuale si viitoare si vreau sa le multumesc pentru acest lucru atat din partea mea cat si a cetatenilor din comunitatea pe care o reprezint.

6.     Ce va propuneti pentru viitor? Care sunt principalele proiecte si investitii pe care le aveti in vedere pe termen mediu si lung?

Pe termen mediu si lung imi propun sa finalizez toate proiectele incepute sa dam drumul si la cel de apa canal plus scoala si dispensar. Apoi daca o sa reusesc sa mai aducem investitori ar fi un lucru extraordinar, pentru ca sunt foarte multi factori care influenteaza acest lucru.

Eu nu vreau sa promit multe, un singur lucru insa il pot promite si anume, ca o sa fac tot ce sta in priceperea mea pentru a face cat mai multe pentru comuna noastra!

7.     Ce va recomanda pentru un nou mandat de primar? Care credeti ca sunt calitatile pe care orice bun primar trebuie sa le detina?

Ce ma recomanda pentru un nou mandat, asta lasam la aprecierea cetatenilor comunei Ciucea, dar cred ca experinta de aproape 13 ani in fruntea comunei si realizarile care sunt, chiar daca unii nu vor sa o recunoasca, spune mult despre cine merge inainte si cine sta pe loc.

Un candidat in primul rand trebuie sa fie o persoana onesta, trebuie sa fie o persoana cu viziune, sa cunoasca legile tarii, sa fie o persoana care ia decizii si si le asuma, dar cel mai important, sa cunoasca administratie. Multi cred ca aceasta este o jucarie, ori sa administrezi o comuna si sa o faci si bine nu este la indemana oricui, mai este  inca ceva sa ai frica de Dumnezeu si sa fii aproape de semenii tai.

 

 

                                                                                   

                                                                                                              

  coral