Primarul Emil Boc a fost întrebat dacă traficul rutier în centrul Clujului poate fi definitiv închis, pe modelul orașelor europene.

Edilul a spus că aceasta este o variantă luată în calcul, dar doar după ce va fi realizată Centura Metropolitană și va fi dat în funcțiune metroul.

Traficul rutier în centrul orașului nu poate fi închis momentan, deoarece nu există o alternativă de traversare a orașului pe axa Vest-Est.

Din moment ce trenul metropolitan, metroul și Centura Metropolitană vor fi finalizate, o astfel de măsură poate fi luată în calcul, a spus primarul.

Primarul a vorbit și despre stadiul celor trei proiecte: „Lucrăm la trei mari proiecte. Ne gândim la viitorul orașului și lucrăm de 5 ani de zile, nu de ieri, pentru Centura Metropolitană, pentru metrou și pentru trenul metropolitan. Anul acesta este anul de lucru pentru a finaliza aceste documentații. Anul viitor este anul licitaților, pe care Guvernul trebuie să le facă. 2023 este anul la care ar trebui să intre în implementare graduală aceste proiecte cu diverse surse de finanțare.”

coral