Pentru a-ţi menţine starea de sănătate la cote optime este esențial să găseşti echilibrul! Să fii ponderată cu alimentaţia, să fii activă şi să păstrezi o stare de spirit pozitivă.

Totuși pentru a avea certitudinea că în organism nu și-au făcut locul şi musafiri nepoftiţi este important să faci o serie de investigații anual. O simplă vizită la medicul de familie este imperativă când vrei să adopţi un plan bazat pe prevenție. Aici descoperi despre importanța vizitei la cardiologie şi ginecologie, cum te poate ajuta medicul diabetolog dar şi cât de importantă este măsurare glicemiei.

4 investigații anuale pe care nu trebuie să le ratezi

O ecografie mamară te poate salva! Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor. Boala este una parșivă, nu are semne în formă incipiente, nu doare, dar atacat tăcut, acaparează şi se extinde. Medicina modernă a evoluat enorm şi cele mai multe forme de boala pot fi tratate. Boala depistată din timp poate fi tratată! Descoperit târziu, cancerul  se răspândeşte afectând toate organele, devenind fatal pentru pacientă.

Testul Papanicolau este testul care poate depista în faza incipientă modificările celulare la nivelul colului uterin. Este practic testul care depistează cancerul de col uterin, boala produsă de infecţia cu virusul HPV. Cancerul cervical este tratabil când în faza incipientă, totuși fără să i se acorde importanță, ca şi cancerul de sân face ravagii, chiar şi în rândul femeilor tinere.

Măsurarea tensiunii arteriale este o altă investigaţie ce trebuie realizată anual, în cazul în care nu te confrunţi cu alte afecţiuni. Practic aceasta indică starea de sănătate a aparatului circulator. Măsurarea periodică poate depista din timp anumite anomalii. Modificările de tensiune arterială ar trebui să te trimită în cabinetul de cardiologie, dar şi la nutriţionist. Aici poți lua măsuri şi poți preveni infarctul miocardic sau chiar atacul vascular cerebral.

Măsurarea indicelui glicemic este o altă investigaţie ce trebuie realizată anual, în special după vârsta de 40 de ani. Valorile anormale, sugera erori, care neremediate,  determină instalarea diabetului zaharat.

Investigaţiile menţionate anterior sunt necesare când vorbim de sănătate optimă pe termen lung şi planul de tratament preventiv.

 

  coral