Ioana Mihăilă, fostul ministru al Sănătății, rupe tăcerea după demisia miniștrilor USPLUS din Guvernul condus de premierul Florin Cîțu. Ioana Mihăilă vine cu răspunsuri după atacurile în rafală la premierul Cîțu: ce s-a întâmplat cu banii care ar fi trebuit să ajungă la spitalele din România? Ce sume lipsesc? Ce a făcut primul-ministru cu milioanele pentru bolnavi și medici? Planul ascuns al premierului: Cum i-a forțat pe miniștrii USR să plece din Guvern?

"Atitudinea lui Florin Cîțu e iresponsabilă. Secretarii din stat care au avut atribuții pot asigura continuitatea proiectelor începute. În multe ministere au fost demii secretari de stat care nu aveau apartenența politică", a declarat, astăzi, Mihăilă în emisiunea "Raport de zi" de la Realitatea PLUS, moderată de jurnalista Ana Maria Păcuraru. 

Întrebată cum comentează un posibil blat între Florin Cîțu și PSD, fostul ministru al Sănătății a răspuns că nu se pot să mă pronunț în legătură deciziile luate de cele două partide, "dar pot să mă pronunț de urgență cu care ar trebui să ajungem la stabilite". "Nu trece deloc printr-o perioada ușoară. Vedem cifrele din ultimele zile. E nevoie de decizii rapide luate în cunoștință de cauză", a arătat reprezentantul USR.

Referitor la desemnarea ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, ca interimar la Sănătate, Ioana Mihăila a afirmat: "Când ard spitalele nu nepărat ministrul este cel direct responsabil pentru acest lucru. Prezența lui Cseke nu e un lucru rău în momentul acesta. La predare-primire am reușit să discutăm despre riscuri, priorități și despre proiectele care sunt în curs de implementare. Tranzitia între echipa USRPLUS și cea a lui Cseke va fi una lină și apreciez și îi mulțumesc pentru asta". 

coral