Ion Țiriac a afirmat că este dispus să ofere treizeci de milioane de euro pentru construirea unei noi Săli Polivalente în București dar și pentru un stadion noul al Dinamo. Totuși, acesta a pus o condiție! Cunoscutul om de afaceri dorește ca Guvernul să contribuie cu aceeași sumă iar construcția să se facă conform planurilor alese de el. Acesta dorește să reproducă planurile unei săli din Statele Unite ale Americii.

”Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult!

Ion Țiriac: Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!
Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală eurpeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine vorbești, că n-ai cu cine vorbi?”, a afirmat Ion Țiriac.

Ion Țiriac, nemulţumit de creşterea pensiilor cu 14%. „Înseamnă că sunt miliardari”

Vestea bună primită de pensionari la începutul lunii septembrie nu avea să treacă neobservată. Spre exemplu, Ion Țiriac este nemulţumit de creşterea pensiilor cu 14 % şi a spus că el nu înţelege decizia Guvernului condus de Ludovic Orban. Mai mult decât atât, el a dat exemplul Franţei, care a crescut vârsta de pensionare, şi a atras atenţia politicienilor romani spunând că aceştia ar trebui să se gândească la viitor.

Guvernul roman a majorat pensiile de la 1 septembrie cu 14%, însă Ion Țiriac spune că nu înţelege decizia Executivului. „În 10 ani, de unde iei aceşti 14%?”, a întrebat el retoric în timpul unui interviu.

Ion Țiriac, nemulţumit de creşterea pensiilor cu 14%

„Fraţilor, cu tot respectul pentru pensionari, aud treaba asta cu pensiile de 20 de ani! Dacă s-au mărit pensiile de 20 de ani, înseamnă că oamenii ăştia sunt miliardari. De unde măreşti pensiile? Despre ce vorbeşti dumneata? Matale spui că le măreşti cu 14%. Spune-mi şi mie: în 10 ani, de unde iei aceşti 14%?”, a declarat Ion Țiriac pentru Gazeta Sporturilor.

Omul de afaceri a dat exemplul Franţei, care a crescut vârsta de pensionare, şi spune că politicienii români ar trebui să se gândească la viitor.

„Când a fost François Mitterrand (n.a – preşedinte socialist al Franţei, în funcţie între 1981 şi 1995), el a adus vârsta de pensionare în Franţa la 60 de ani. Când a venit Sarkozy preşedinte, a spus: «Ce au făcut socialiştii e în regulă, dar noi în 25 de ani suntem faliţi! Nu avem cum să facem treaba asta». Şi a dat-o înapoi la 65 sau la 67 de ani.

Şi acum vin înapoi şi spun: unde, cum? Care e economia? Nu sunt ministru de finanţe, nici grădina mea n-o manageriez că lumea, dar toată lumea trebuie să se gândească la un viitor”, a continuat Țiriac.

Aproape 5 milioane de pensionari, dar şi pentru însoţitorii persoanelor cu invaliditate beneficiază de majorarea cu 14% a punctului de pensie. Experţii Consiliului Fiscal atrag atenţia că efortul financiar va fi de peste 13 miliarde de lei până la finalul lui 2021, în condiţiile în care economia ţării este puternic afectată de pandemie. Punctul de pensie a fost până la 1 septembrie 1.265 de lei. Prin majorarea de 14% creşte cu 177 de lei şi ajunge la 1.442 lei. Astfel pensiile cresc în medie, cu 200 de lei. Pensia minimă creşte însă cu doar 96 de lei, de la 704 la 800 lei. coral