Notele obtinute la Evaluarea Nationala 2019 i-au luat pe foarte multi elevi prin surprindere. Convinsi ca vor avea rezultate exceptionale, tinand cont de mediile avute de-a lungul anilor, unii dintre elevii care au sustinut examenul de capacitate au ramas cu un gust amar.

Este si cazul lui Ionut, un elev care a avut media 9,43 in clasele V-VIII. Bineinteles ca avea asteptari mari de la examenul de Capacitate, insa s-a regasit intr-o ipostaza pe care nu si-ar fi dorit-o. Notele pe care le-a obtinut la Evaluarea Nationala 2019 sunt departe de asteptarile sale si ale parintilor. Ionut a primit 6,60 la Matematica si 5,40 la Limba si literatura romana. Bineinteles, a trait un soc atunci cand s-au afisat rezultatele si spune, cu toata sincertitatea, ca nu intelege ce s-a intamplat.

„Nu inteleg ce s-a intamplat. Stiam ca la Matematica nu o sa iau o nota prea mare, dar la Romana speram sa obtin totusi 7 sau 8”, a declarat Ionut pentru libertatea.ro. Elevul ar dori sa depuna contestatie, insa intampina probleme. Nu stie daca mama lui se poate invoi de la serviciu, iar tatal lui, din nefericire, a murit atunci cand el era mic. Inca nu stie exact la ce liceu vrea sa mearga. Visul sau este sa ajunga la Colegiul National „Gheorghe Lazar”, insa este constient ca sansele sale sunt foarte mici.
Consolat de colegi

Colegii lui Ionut au dorit neaparat sa il consoleze in momentele dificile. Unul dintre ei, Bogdan, a recunoscut, la randul sau, ca nu ii vine sa creada.

„Bai, deci eu nu cred. Mama, mama! Nu mai pot. Nu stiu ce sa zic. Speram la un 9 cel mult la Romana si 8,50 la Matematica”, spune Bogdan. A luat 9,65 la Romana si 9,25 la Matematica.  „M-ai facut sa plang de fericire, bai, tarane”, ii zice colegului care i-a spus ce note a luat. Bogdan nici nu a avut curaj sa se uite.

coral