Când ai de făcut o alegere între două sau mai multe variante de telefoane mobile, decizia nu e una ușoară. Multitudinea de oferte de pe piață fac misiunea extrem de dificilă. Nu cu mult mai ușor este când măcar ai decis brandul pe care vrei să-l achiziționezi și încercă să te hotărăști între două sau mai multe modele ale aceleiași mărci.

De exemplu, ce să alegi între un iPhone SE și un iPhone 12, de exemplu? Plecăm de la premisa că bugetul nu îți ajunge pentru ultimul model de iPhone sau pur și simplu nu ai nevoie de toate specificațiile și caracteristicile unui iPhone 13.

Dar cum se compară mai exact iPhone 12 și iPhone SE? Să aruncăm o privire.

Comparație rapidă între iPhone 12 și iPhone SE (2020)

Design

iPhone 12 – iPhone 12 are un corp din aluminiu și sticlă cu margini plate. Face ID și ecranul edge-to-edge sunt standard. Este disponibil în variantele albastru, verde, roșu, alb sau negru.

iPhone SE – iPhone SE are, de asemenea, un corp din sticlă și aluminiu. Cu toate acestea, are colțuri rotunjite. De asemenea, nu are un ecran edge-to-edge și, în loc de Face ID, oferă Touch ID. Este disponibil în variantele de culoare roșie, neagră sau albă.

Ecran

iPhone 12 – iPhone 12 dispune de un ecran OLED Super Retina XDR XDR de 6,1 inchi cu o rezoluție de 2532 x 1160 pixeli.

iPhone SE – iPhone SE dispune de un ecran LCD Retina HD de 4,7 inchi cu o rezoluție de 1334 x 750 pixeli.

CPU / procesor

iPhone 12 – iPhone 12 este echipat cu chipset A14 Bionic.

iPhone SE – iPhone SE este echipat cu un chipset A13.

Cameră

iPhone 12 – iPhone 12 dispune de o cameră selfie de 12 MP. Pe spate se află o cameră cu două obiective, care dispune de un obiectiv de 12 MP cu unghi larg și un obiectiv de 12 MP cu unghi ultra wide și zoom optic 2x.

iPhone SE – iPhone SE este dotat cu o cameră selfie de 7 MP. Pe spate se află o cameră cu un singur obiectiv, care dispune de o lentilă cu unghi wide de 12 MP.

Stocare

iPhone 12 – 64GB, 128GB sau 256GB

iPhone SE – 64GB, 128GB sau 256GB

Durata de viață a bateriei

iPhone 12 – Bateria de la iPhone 12 va oferi o autonomie de aproximativ 17 ore în cazul unei utilizări mixte. Dispune de încărcare fără fir cu tehnologia MagSafe de la Apple.

iPhone SE – Bateria iPhone SE va oferi o autonomie de aproximativ 13 ore în condiții de utilizare mixtă. Dispune de încărcare wireless standard, dar nu dispune de noua tehnologie MagSafe.

Preț

Evident, iPhone 12 este cu mult mai scump decât iPhone SE, prețurile unor dispozitive cu caracteristici similare – spațiu de stocare identic, de exemplu – fiind chiar dublu.

Verdict?

Ar fi nedrept față de dispozitiv să spunem că iPhone SE nu este un telefon bun. Este un telefon excelent pentru prețul pe care îl are, mai ales în comparație cu majoritatea telefoanelor Android. Chiar și în comparație cu iPhone-urile anterioare, iPhone SE nu este deloc de lepădat. Procesorul său A13 se învârte în jurul procesoarelor anterioare.

Cu toate acestea, atunci când comparăm iPhone SE cu iPhone 12, este clar că iPhone 12 este cea mai bună ofertă. Da, costă de două ori mai mult decât SE, dar pentru acei bani primiți un procesor mult mai rapid, un ecran mult mai bun și mai mare, un sistem de cameră mult mai bun, o autonomie mai bună a bateriei, o încărcare wireless mai bună și suport pentru rețelele celulare 5G.

Cu alte cuvinte, singurul motiv pentru care ar trebui să alegeți iPhone SE în locul iPhone 12 este costul. Din punct de vedere tehnologic, iPhone 12 este cea mai bună afacere dintre cele două opțiuni. coral