Jandarmul atacat  la meciul U Cluj – Hermannstadt a fost stabilizat şi va fi ţinut sub supraveghere câteva zile, la secţia de Terapie Intesivă a spitalului de Neurochirurgie.

“Pacientul, în vârstă de 45 de ani, adus de pe stadion unde îşi îndeplinea funcţia de jandarm, a fost diagnosticat la UPU cu traumatism cranio cerebral, grad 1, fractură cu înfundare parietală stângă, plagă contuzie parietală stângă. După evaluare, stabilizare a fost trimis la Clinica Neurochirurgie, unde este în observaţie pe Secţia de Terapie Intensivă”, a declarat directorul medical al Spitalului Clinic de Urgenţă Cluj, Adela Golea.

În privinţa agresorului, acesta urmează să fie identificat pe baza filmărilor Jandarmeriei şi a camerelor de supraveghere de pe Cluj Arena şi ar putea fi acuzat de ultraj, faptă ce se pedepseşte cu închisoarea, încadrarea putând fi schimbată în funcţie de raportul IML şi de zilele de spitalizare ale jandarmului.

În 2008, trei membri ai galeriei Universităţii au fost condamnaţi la închisoare după ce au lovit cu o dală de beton şi cu picioarele un cameraman al Jandarmeriei, înaintea unui meci între U Cluj şi CFR.

În minutul 88 al meciului din prima manşă a barajului pentru Liga 1, un suporter al echipei U Cluj a pătruns pe teren dinspre Peluza 2 către Peluza 1 şi când a ajuns pe pista de alergare, în dreptul peluzei 1, alţi aproximativ 15 fani ai gazdelor au ajuns în zona respectivă.

S-a intervenit pentru a-i evacua, moment în care, un scaun aruncat din tribună l-a lovit pe un jandarm în vârstă de 44 de ani în cap, acesta căzând l-a pământ. A primit primele îngrijiri medicale la faţa locului, ulterior fiind transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe.

coral