În orașul Huedin, județul Cluj, lupta este aprigă pentru funcția de primar, dar și pentru locurile în consiliul local.

Astfel, PSD a lansat o serie de atacuri la adresa contracandidaților, în special a celor din PNL, partid din care face parte și actualul primar, Mircea Moroșan, înscris și el în cursa pentru funcția de primar.

Din păcate, atacurile nu au avut la bază adevăruri, motiv pentru care membrii PNL au putut cu ușurință să le demonteze cu ajutorul documentelor. Majoritatea acestor atacuri au fost lansate pe rețelele de socializare, multe dintre ele fiind scrise chiar de către Sabin Demea, candidatul PSD pentru funcția de primar al orașului Huedin. Altele au fost aruncate în spațiul public prin intermediul unor conturi false.

Marți seara, PSD a lansat un nou atac, de data aceasta prin intermediul unei publicații clujene, dar jurnaliștii nu s-au obosit să verifice informațiile din acest articol, astfel dând dovadă că nu este o sursă credibilă.

În fapt, PSD Huedin, prin intermediul publicației clujene îl acuză pe Dorin Tămaș, candidat pentru consiliul local Huedin că ar fi obținut ilegal bani, prin intermediul Cooperativei Agricole Bolic.

„Cine sunt de fapt cei doi reprezentanți ai Cooperativei Bolic, TAMAȘ DORIN și PĂDUREAN RĂZVAN, nimeni alții decât cei mai apropiați colaboratori ai primarului Moroșan care de fapt nu era străin de această inginerie financiară. Așadar din 2014 s-au depus documentațiile pentru a încasa sumele aferente de la APIA CLUJ, fiind considerati mari fermieri, subvențiile fiind încasate de Tamaș Dorin în contul deschis la BT, RO13BTRLRONCRT021387220, an de an. Sumarizăm din 2014 până în 2020 suma de 148.580 EUR x 6 = 891480 MII EUR. Din 2017 Cooperativa Bolicu este în evidențele datornicilor la Bugetul Finanțelor Publice”, se arată în articol.

Totuși, acest lucru nu este adevărat, deoarece Dorin Tămaș nu este președintele Cooperativei Agricole Bolic, ci este unul dintre cei 37 de membri fondatori, lucru care poate fi verificat în documentație.

De asemenea, contul bancar la care se face referire în articol nu aparține candidatului la consiliul local, ci este contul Cooperativei Agricole Bolic.

Sumele totale încasate în contul asociației din 2014 pot să fie verificate AICI.

„Toate informațiile publicate în acest articol sunt în totalitate false, așa cum se poate vedea în documentele publicate online. Menționez că nu am auzit niciodată de această publicație, nu mi s-a cerut niciun punct de vedere în legătură cu aceste informații care au fost publicate, cu toate că dacă ar fi vrut să fie imparțiali puteau să acceseze site-ul finante.ro unde sunt publicate toate sitauțiile financiare a Cooperativei Agricole Bolic, iar din această cauză consider că articolul este unul tendențios și îmi arog dreptul de a solicita daune morale în instanță”, a declarat Dorin Tămaș pentru BZC.

 

  coral