Consiliul Județean Cluj, prin Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj, continuă acțiunile de promovare a județului pe plan internațional prin prezența, în perioada 6-10 martie 2019, la cel mai important eveniment de profil din lume, Târgul Internațional de Turism, ITB Berlin.

 Pe parcursul celor 5 zile dedicate acestui eveniment, reprezentanții CNIPT Cluj vor oferi informații și sfaturi cu privire la cele mai atractive și reprezentative obiective și zone turistice din județul Cluj, evenimente de talie internațională, activități de recreere sau posibilități de cazare și agroturism. În același timp, se va urmări și la această ediție stabilirea de noi contacte și oportunități de promovare a județului Cluj, în vederea valorificării și dezvoltării polivalente a Clujului ca destinație turistică precum și al introducerii acestuia în cadrul unor circuite și oferte personalizate. 

ITB Berlin este un eveniment de mare anvergură organizat anual în capitala Germaniei, axat pe reliefarea celor mai frumoase și interesante destinații turistice. Acest târg de turism prezintă o gamă complexă de produse și servicii elaborate de către diverși actori principali din domeniul turismului, precum agenții turistice, platforme de marketing turistic, hotelieri, instituții specializate de educație și formare profesională în domeniul serviciilor ospitaliere, asociații și organizații de turism, tehnologie de călătorie sau sisteme de rezervare.

ITB Berlin 2019 se va desfășura în perioada 6 – 10 martie, în cadrul centrului expozițional Messe Berlin, zilele de miercuri, joi și vineri fiind destinate specialiștilor, iar zilele de sâmbătă și duminică publicului general. În anul 2018, un număr de 10.000 de companii și organizații din 186 de țări au fost prezente la această manifestare, promovând servicii, produse și destinații pentru un număr de 170.000 de vizitatori, incluzând 110.000 de delegați de profil.

coral