Judecătorul clujean Cristi Danileț este propunerea patidului USR pentru Curtea Constituțională a României, a anunţat Cătălin Drulă, președintele interimar al USR.

”USR a decis să îl susțină pe judecătorul Cristi Dănileț la CCR. Vom înainta propunerea formală în procedura parlamentară”, a declarat Drulă pentru G4Media. 

Trei posturi de judecători la CCR se vacantează în luna iunie, prin terminarea mandatelor lui Valer Dorneanu, Daniel Morar și Mona Pivniceru. Nominalizările trebuie făcute de Administrația Prezidențială, Camera Deputaților și Senat.

Judecătorul clujean Cristi Danileț, exclus din magistratură din cauza unor postări pe rețelele sociale, a scris miercuri pe Facebook că nu ar spune „nu” dacă i s-ar oferi lui un loc în cadrul acestei instituții. Danileţ a fost recent exclus de CSM din magistratură din cauza conținutului pe care-l posta pe rețele de socializare, dar a atacat în instanță decizia.

Pentru unul din cele trei locuri vacante la Curtea Constituțională a României şi ONG-ul Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană îl propune pe vicepreședintele asociației, judecător dr. Cristi Danileț. "Propunerea este adresată Președintelui României, Senatului și Camerei Deputaților, care vor numi fiecare câte un membru al CCR.

Prin activitatea profesională și civică excepțională depusă în ultimii ani, prin implicarea generoasă și contribuția majoră la dezvoltarea educației juridice a tinerilor din România, judecător dr. Cristi Danileț a demonstrat că este un om integru, bine pregătit profesional, dedicat valorilor europene, una dintre acestea fiind chiar statul de drept", a transmis ICDE-România Europeană. 

coral