Noile administrații care au înlocuit primari PSD și PNL la alegerile trecute nu prea dau randament. București, Brașov, Timișoara, Constanța sunt încă blocate, noii primari nu prea știu ce să facă. Au avut idei în campanie dar o dată instalați s-au blocat. Nu arată că ar fi înțeles ce așteaptă lumea de la ei. Un jurnalist din Constanța îl roagă pe Emil Boc să-și ia un concediu de vreo 8 ani, poate așa ajunge și Constanța la nivelul Clujului.

Jurnalistul Cristian Hagi, pentru Constanța100%: „Domnule Emil Boc, mi-ar plăcea să vă luați concediu 8 ani. Cel puțin 8 ani. Să vizitați lumea, să jucați șah, să faceți orice, dar să nu vă mai ocupați de Primăria Cluj-Napoca.

Ar fi bine pentru constănțeni. Știți, mulți dintre noi ne uităm și, fără să vrem, mai comparăm ce se întâmplă prin ograda noastră și a dumneavoastră. Și ne enervăm că acolo, în Ardeal, deși spunem, râzând în barbă, că oamenii sunt mai molcomi, lucrurile în administrație se schimbă rapid și bine. Pe aici, pe la malul mării, orașul a fost tratat de cei aleși așa cum citim că tratează proxeneții bietele și neputincioasele victime ale traficului de ființe: inuman, numai pentru profitul lor.

Am fost în Cluj recent, după o pauză de câțiva ani. N-am văzut un oraș perfect, desigur, dar am văzut și am simțit aceeași atmosferă pe care o văd în toate marile orașe din vestul Europei. Printre altele, grijă pentru spații publice, oameni mai liniștiți, ordine. Trebuie să recunosc, aveți și un ascendent istoric și geografic. Sunteți mai aproape de Occident și aveți impregnat, probabil, comportamente și mentalități vestice. Orice ar spune scriitorul, trecutul nu este, întotdeauna, o țară străină. Noi, aici, întindem mâna și atingem Orientul, cu bunele și relele sale, cu larmă, gălăgie, culoare, inconsistență, pălăvrăgeală, dar și cu o bucurie de a trăi unică.

Dar, domnule Boc, dacă vă luați concediu cel puțin 8 ani, poate se apropie și Constanța, puțin, de Cluj. În ceea ce privește bugetul, de pildă, care este, la noi, de două ori mai mic. Poate reușim să facem așa cum spuneți dumneavoastră, orașe pentru oameni, nu pentru mașini.

Așadar, domnule Emil Boc, dacă nu vreți 8 ani sabatici, continuați să ne arătați cum se poate dezvolta un oraș în România. Dacă nu din alt motiv, măcar pentru a avea alți primari de unde să învețe”.

coral