Inspectorii OPC și DSVSA Alba au suspendat miercuri, 14 septembrie, activitatea Kaufland Grill din Alba Iulia. Două persoane care au consumat produse au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Kaufland Grill a fost închis la Alba Iulia FOTO alba24.ro

„Inspectorii DSP Alba au participat miercuri la un control format din echipe mixte ale OPC și DSVSA Alba în urma unei sesizări referitoare la produsele comercializate la un punct de tip fast-food din Alba Iulia. Inspectorii DSP Alba au verificat condițiile igienico-sanitare din unitate și au recoltat teste de sanitație de pe suprafețe și mâinile personalului, urmând ca măsurile ce se impun să se ia la eliberarea buletinelor de analiză, cel mai probabil în cursul zilei de vineri. Magazinul a fost amendat de autoritățile sanitare din Alba, după ce mai multe persoane ar fi suferit o toxiinfecție alimentară” au transmis reprezentanții DSP Alba.

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a găsit deficiențe privind depozitarea materiei prime, dar și si deficiențe privind igienizarea ustensilelor și spațiilor de lucru.

Două persoane au ajuns la spital

Două persoane, soț și soție, s-au prezentat la secția de Urgențe a Spitalului Județean Alba, la o zi distanță una față de cealaltă, după ce au consumat produse preparate aici. Autoritățile așteaptă rezultatele analizelor, pentru a lua măsuri în continuare.

La control, s-a constatat depozitarea necorespunzătoare a produselor de curățenie în apropierea materiei prime și manipularea banilor de către aceeași persoană care și servea.

În general, la Kaufland grill se comercializează produse preparate la grătar, cum ar fi mici, cârnați și pui.

În urmă cu aproape o săptămână, zeci de persoane care au participat la o nuntă din comuna Cetatea de Baltă din Alba s-au îmbolnăcit după ce au consumat ecler preparat într-un laborator dintr-o localitate vecină. 34 de persoane au ajuns la spital, dintre care una a fost internată la ATI. Inspectoriii DSP și DSVSA au aplicat amenzi în valoare de aproape 40.000 de lei și au închis laboratorul care a preparat prăjitura.

coral