Presedintele Klaus Iohannis il va primi, vineri, 31 mai, in vizita oficiala de stat, pe Suveranul Pontif Papa Francisc, conducatorul Bisericii Catolice. Seful statului a transmis jurnalistilor ca i-a pregatit Papei un cadou care include elemente din toate regiunile istorice ale Romaniei. Papa Francisc va veni de la aeroport, pe bulevardele Capitalei, cu Papamobilul, pentru a-i saluta pe bucuresteni si va participa la o slujba, in Catedrala Mantuirii Neamului.  

Seful statului, impreuna cu sotia sa, Carmen, il vor astepta, vineri, 31 mai, pe Papa Francisc, pe Aeroportul Otopeni. 
Suveranul Pontif va merge, apoi, pe un traseu anuntat anterior, pe bulevardele din Capitala, cu celebrul Papamobil, unde va fi intampinat de romanii care il vor astepta. 

Papa Francisc va folosi in timpul vizitei sale in Romania, din perioada 31 mai – 2 iunie, pe traseul Bucuresti-Sumuleu Ciuc-Iasi-Blaj-Sibiu, doua masini tip papamobil produse la uzinele Dacia – Renault de la Mioveni. 

Presedintele Klaus Iohanis il va primi, mai apoi, pe Papa Francisc, la Palatul Cotroceni, cu ceremonialul obisnuit pentru vizitele sefilor de stat. Papa Francisc va ajunge pe platoul Marinescu, de la Palatul Cotroceni, se va intona imnul de stat, se va trece in revista garda de onoare si mai apoi va avea loc intalnirea oficiala. 

Seful statului spune ca a invitat toate institutiile statului, la alocutiunea care va avea loc in Sala Unirii, din Palatul Cotroceni, de la premier, la sefii Parlamentului, sefi de institutii si reprezentantii cultelor. 

Vineri dupa-amiaza, in jurul orei 17.00, va avea loc o ceremonie, la Catedrala Mantuirii Neamului, unde va veni si presedintele Klaus Iohannis. Slujba va fi tinuta de Patriarhul Daniel. 

Papa Francisc va merge si la Catedrala Sfantul Iosif din Capitala, a greco-catolicilor. 

Seful statului se va intalni, din nou, cu Papa Francisc, duminica, unde, pe Campia Libertatii, de la Blaj, va avea loc o ceremonie de beatificare a unor episcopi. 

Suveranul Pontif va pleca din Romania de pe aeroportul din Sibiu, unde va mai avea loc o ceremonie, unde va participa si seful statului, care il va insoti pe reprezentantul Bisericii Catolice, la finalul vizitei in tara noastra. 

Presedintele Klaus Iohannis i-a pregatit si un cadou Papei Francisc, care include, potrivit acestuia, elemente din toate regiunile istorice ale tarii, el dand ca indiciu ca este vorba si de produse gastronomice. 

Seful statului spune ca isi doreste ca aceasta vizita sa fie una care ne uneste si ne aduce impreuna.  coral