Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic si presedinte al Rugby Europe, anunta ca fostul presedinte al Federatiei Ucrainene de Rugby, in varsta de 83 de ani, s-a alaturat luptatorilor care apara Kievul.

Aceasta il arata pe Giorgi Dzhangirian, fostul presedinte al Federatiei Ucrainene de Rugby, in varsta de 83 de ani, imbracat in echipament militar la un aparent punct de control din Kiev.

Presedintele Volodimir Zelenski a promis ca va ramane in capitala Ucrainei, Kiev, in pofida luptelor care continua, transmite dpa.

„Stau la Kiev”, a spus el intr-un mesaj video, adaugand ca nu se va ascunde si ca nu se teme de nimeni.

„Astazi este a douasprezecea noapte a luptei noastre, a apararii noastre. Suntem cu totii prezenti, toata lumea lucreaza. Fiecare la locul sau. Sunt la Kiev, echipa mea este cu mine”, a adaugat presedintele Zelenski.

Potrivit administratiei prezidentiale, Volodimir Zelenski a rechemat soldatii ucraineni care servesc in misiuni straine.

Militari „foarte profesionisti” ar fi necesari in lupta impotriva „agresiunii ruse”, se arata in comunicat.

Potrivit presei locale, militari ucraineni sunt implicati in operatiuni in Kosovo, Congo si Coasta de Fildes.

Presedintele Zelenski a mai spus ca discutiile cu Rusia vor continua.”Suntem realisti. De aceea vom discuta.Vom insista asupra negocierilor pana cand vom gasi o modalitate de a spune oamenilor nostri: Asa ajungem la pace”, a spus el.

Fiecare zi de lupta creeaza „conditii mai bune” pentru Ucraina, a adaugat el. coral