Oamenii în general sunt mai obișnuiți cu noțiunea de ,”Mercur retrograd’’, ceea ce poate să însemne că lucrurile nu merg în direcția dorită, mijloacele de comunicare se strică sau interacțiunea cu cei din jur nu este bună în general. Însă, Mercur debilitat în Pești înseamnă că în acest semn planeta este în cădere  sau nu se simte bine. Debilitarea este mai dificilă decât retrogradarea, tocmai pentru că scoate efectele negative din caracteristicile unei planete.

Atenționări generale

Atenție la tot ce ține de calitatea apei pe care o beți, cu care gătiți, luați măsuri de precauție prin fierbere dacă simțiți că ceva nu este în regulă.

Din cauza apei și a neatenției se pot provoca diverse accidentări minore sau nu. Nu lăsați copiii să se joace cu apă nesupravegheați, fiți atenți pe unde mergeți sau atunci când conduceți și plouă.

Încercați să evitați reparațiile de țevi sau înlocuirea robineților dacă nu este necesar.

Mercur este planeta care guvernează pielea, iar în această perioada se pot semnala mai multe alergii, infecții, probleme legate de anumite zone și sensibilități care trebuie tratate.

Mercur în debilitare creează senzația de iluzie și greutate de a gândi clar, așa că dacă aveți decizii importante de luat, amânați-le după data de 16 aprilie.

Berbec

În această perioadă poți să te concentrezi mai mult pe evenimentele din trecut și tinzi să îți aduci în viața ta o energie peste care deja ai început să treci. Nu îți irosi timpul și resursele simțindu-te vinovat, pentru că în fiecare moment tu încerci să analizezi înainte lucrurile și așa ai făcut și atunci.

Nu lua împrumuturi acum, dar în schimb dacă vrei să-ți faci o bucurie și să achiziționezi un bun material poate chiar de lux, de ce nu. Donează lucruri verzi pentru a scapă de efectele negative ale lui Mercur în această perioadă.

Taur

Din punct de vedere financiar lucrurile nu mai sunt că înainte, iar cumva o incertitudinea te face să te simți mai nesigur. Fiți atenți la ideile care îți vin în această perioadă de timp, deoarece unele îți pot schimba viața dacă te organizezi și te ții să le pui în practică.

Studiază, fii conștiincios în munca și ideile tale, deoarece poți primi un cadou de la viață sub formă unei promovări, putere, autoritate și schimbarea statutului social.

Gemeni

Mercur este planetă care te guvernează, iar asta îți poate aduce confuzie în gânduri și în dorințe. Este o perioada foarte bună pentru a-ți stabili obiective de viitor, pentru a-ți face planuri și a studia problemele rămase restante.

Nu lua acum o decizie, ci doar fă strategii pentru o nouă reușită. Analizează cu atenție actele care îți intră în mâna în această perioada, mai ales dacă le semnezi. Timpul petrecut cu familia și cu persoana iubită te poate ajuta să-ți consolidezi relația cu ei.

Rac

Dacă te gândești să faci un drum la o distanță mare de casă, poate că nu este cel mai bun moment deoarece astrele te avertizează cu posibilitatea diverselor pierderi.

Evita discuțiile în contradictoriu cu autoritățile și încearcă să faci lucrurile logic, nu bazându-te pe simțiri. Alege-ți atent gesturile și vorbele, mai ales atunci când vine vorba de persoana iubită. Lucrează-ți creativitatea și fă lucrurile frumoase care îți pot aduce câștiguri în viitor.

Leu

Câștigurile și economiile îți pot fi afectate în această perioadă, mai ales că lucrurile nu merg așa cum ți-ai imaginat. Tinzi să pui un accent mai mare pe bani și bunuri decât în general.

Evită să iei împrumuturi  acum, dar în schimb dacă apare o oportunitate legată de serviciu sau o nouă resursă financiară, nu ezita să o onorezi și să o accepți. Încearcă să nu cheltuiești mai mult decât este absolut necesar în acest moment, pentru că va trebui să depui mai mult efort pentru a ajunge acolo unde îți dorești.

Fecioară

Poți în această perioadă să discuți mai deschis cu cei din jur și să empatizezi mai bine. Încearcă să eviți  minciunile sau drama, iar pe de altă parte ferește-te să îți impui punctul de vedere, pentru că poate fi interpretat greșit.

Organizează-ți timpul, folosește-ți intuiția și resursele așa încât să reușești să te ocupi de tot ce ți-ai propus în perioada anterioară. Eforturile tale de implicare în familie sau din punct de vedere profesional poate nu sunt răsplătite chiar acum, dar rezultatele vor veni în viitorul apropiat.

Balanță

Pentru a nu uita detalii, încearcă să-ți faci o listă de acasă mereu cu ce ai de făcut. Ai grijă de sănătatea ta și de tine, mănâncă sănătos și fă mișcare.

La serviciu trebuie evitate discuțiile, iar pentru asta discursurile clare și concise nu lasă locul interpretărilor. Partea ta diplomată și atitudinea de ambasador al păcii te poate ajută foarte mult în această perioadă.

Scorpion

Înainte de a face investiții și cheltuieli trebuie să iei în calcul toate variantele, mai ales că nu este un moment bun pentru asumare de riscuri.

Încearcă să fii cât se poate de deschis în relația cu partenerul de viață, chiar dacă simți undeva în suflet că ceva te blochează. Trebuie să te întrebi ce este mai important pentru tine: ego-ul sau iubirea.

Săgetător

Dacă vrei să începi un nou business sau să demarezi o nou proiect, astrele te susțin. Încearcă să nu găsești diverse motive să nu faci tot ce ți se cere, doar din comoditate. Prietenii sau familia îți sunt aproape și te vor ajută să te adaptezi mai ușor schimbărilor din viața ta.

Încearcă să îți iei câte un moment pentru tine în care să nu te gândești la nimic, așa îți stimulezi ideile bune să apară.

Capricorn

Perioada actuală te va ajuta să comunici mai bine cu oamenii din jurul tău, dar pe de altă parte trebuie să ai grijă la cuvintele folosite, deoarece pot fi interpretate greșit.

E un moment bun pentru a-ți lăsa intuiția să te ghideze și să depui eforturile necesare pentru o evoluție pe plan profesional. Competitivitatea este atitudinea care se poate dovedi a fi constructivă.

Vărsător

Câștigurile și partea financiară pot fi acum pe primul plan, mai ales dacă cauți idei pe care să le dezvolți. Comunicarea cu cei din jur este cea care te ajută să te hotărăști cel mai bine.

Poți primi o moștenire sau poți face niște acte pe care le-ai tot amânat de ceva timp.

Pești

Perioada actuală îți ajută creativitatea și curajul, iar acum poți să începi să faci lucruri la care înainte doar visai. Poți fi mai deschis în ceea ce ține de trecutul tău și să vorbești mai mult despre sentimentele tale. Capacitatea ta de a analiza lucrurile acum te ajută să faci un plan stabil și pe termen lung. coral