Numărul divorțurilor a scăzut în perioada pandemiei, cel puțin la Cluj, arată Direcția Județeană de Statistică. Și numărul căsătoriilor a scăzut, dar aceasta e de așteptat căci în contextul în care petrecerile de nuntă au fost interzise marea majoritate a mirilor au preferat să-și amâne nunta.

Astfel, în luna mai numărul divorțurilor pronunțate prin hotărâri judecătorești definitive sau notariale a fost la Cluj de 45, aproape jumătate din numărul înregistrat în aceeași perioadă a anului trecut, mai exact cu 37 mai puține. În toate lunile din acest an numărul a fost semnificativ mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut, cea mai mare discrepanță fiind înregistrată la debutul pandemiei, în martie, când numărul divorțurilor pronunțate a scăzut la o treime față de martie 2020, dar aceasta și pentru că oficiile de stare civilă s-au închis o perioadă, și la fel și instanțele de judecată.

În primele cinci luni din acest an numărul divorțurilor a fost, în total, mai mic cu 164 decât în perioada similară a anului trecut, arată Direcția Județeană de Statistică.